Ο Παναθηναϊκός θριαμβευτής στο ντέρμπι των «αιωνίων»: Νίκησε 0-3 τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκης - iefimerida.gr

Ο Παναθηναϊκός θριαμβευτής στο ντέρμπι των «αιωνίων»: Νίκησε 0-3 τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκης

Ο Παναθηναϊκός μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων»: Νίκησε 0-3 τον Ολυμπια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του αιώνιου αντιπάλου Ολυμπιακού μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης κερδίζοντας τις εντυπώσεις σε ένα παιχνίδι που παρά τη βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων έχει πάντα τη δική του σημασία.Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι έχοντας κατοχή της μπάλας και χάνοντας μερικές ευκαιρίες τη στιγμή που οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου περίμεναν στη δική τους πλευρά του γηπέδου και προσπαθούσαν να ελέγξουν τον ρυθμό.

Ο τραυματισμός του Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο γήπεδο, «πάγωσε» τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και κάπου εκεί το παιχνίδι έχασε τον όποιο ρυθμό είχε αποκτήσει.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Μίτσελ είχαν μάλλον ανούσια υπεροχή στο γήπεδο και το «τριφύλλι» σε μια αντεπίθεση μπήκε μπροστά στο σκορ με γκολ του Πράνιτς στοπ 45'.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ανέβασαν την πίεσή τους και, μετά το 50', άρχισαν να φτάνουν όλο και πιο κοντά στην εστία του Καπίνο.

Στο 67', ωστόσο, οι πράσινοι πήραν κεφάλι με δύο γκολ έπειτα από προσπάθεια του Μπέργκ ο οποίος, ξανά σε αντεπίθεση, νίκησε τον Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια πίεσε ακόμη περισσότερο, έχασε πέναλτι με τον Ντομίγκεζ στο 77', αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός έφθασε και σε τρίτο γκολ στο 89' με τον Αμπέιντ.

Η νίκη αυτή σίγουρα τονώνει το ηθικό των παικτών του «τριφυλλιού» εν όψει της δύσκολης συνέχειας στα πλέι οφ, ενώ αποτελεί ένα ηχηρό «χαστούκι» για τον Ολυμπιακό ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες, στο ίδιο γήπεδο έκανε ότι ήθελε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι ερυθρόλευκοι, επίσης, έχασαν το αήττητο , ενώ, έχασαν και την ευκαιρία να χριστούν από σήμερα πρωταθλητές Ελλάδας, έπειτα από τη νέα βαθμολογική απώλεια που είχε ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Εντινγκά, Ντομίνγκες, Κάμπελ, Πέρεζ, Ολαϊτάν

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Λαγός, Ζέκα, Αμπέιντ, Ατζαγκούν, Μπεργκ

Αυτοκτόνησε ο ΠΑΟΚ – Βλέπει την έξοδο ο Στέφενς

Στο Ηράκλειο όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε ένα εύκολο απόγευμα και θα πήγαινε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες του Χούμπ Στέφενς σκόραραν με το καλημέρα, καθώς ο Λάζαρ άνοικε το σκορ μόλις στο '2 και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 47' του δευτέρου ημιχρόνου με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Κάπου εκεί φαίνεται πως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αποφάσισαν να... φύγουν από το γήπεδο, έδωσαν χώρο στον Εργοτέλη και τελικά το πλήρωσαν.

Οι παίκτες της ομάδας του Ηρακλείου δεν το έβαλαν κάτω πίεσαν, μείωσαν στο 71΄ με τον Μονακέλο και έφτασαν στην ισοφάριση στο 81 όταν ο Κίτσιου ισοφάρισε με αυτογκόλ.

Λάμψη Ατρομήτου και Αστέρα στα υπόλοιπα παιχνίδια

Αήττητος για τρίτη συνεχή αγωνιστική έμεινε ο Πανιώνιος, ο οποίος ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα του για μια... βαθιά βαθμολογική «ανάσα» ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Οι Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι προέρχονταν από δύο σερί νίκες, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Καλλονή στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής για την Σούπερ Λίγκα και πήραν ένα βαθμό, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το γκολ του Πανιωνίου σημείωσε ο Κολοβός (54'), ενώ για την Καλλονή ισοφάρισε ο Αναστασιάδης (70').

Ενα γκολ ήταν αρκετό για τον Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητο και παράλληλα να φτάσει στην ένατη νίκη επί αρκαδικού εδάφους. Το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη, με το τέρμα του Ντε Μπλάσις στο 54ο λεπτό, επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στο πλαίσιο της 27ης ημέρας και προσωρινά σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας με 48 βαθμούς.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και χάρη σε έναν εξαιρετικό Τσενάμο, ο Ατρόμητος έφυγε νικητής από το Αγρίνιο. Με τέρματα των Παπαδόπουλου (8', 80') και Μπρίτο (64') η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, ανέβηκε προσωρινά στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας, ενώ έδωσε τέλος και στο εφετινό εντός έδρας αήττητο των «καναρινιών». Το γκολ των γηπεδούχων, οι οποίοι τα βρήκαν... σκούρα απέναντι στον γκολκίπερ του Ατρομήτου, σημείωσε ο Μπόγοβιτς στο 56'.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ