Το κύκλωμα τον αδίστακτων μπράβων: Εκβίαζαν, έδερναν, απειλούσαν -Τρομακτικές ιστορίες βίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Το κύκλωμα τον αδίστακτων μπράβων: Εκβίαζαν, έδερναν, απειλούσαν -Τρομακτικές ιστορίες βίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το αδίστακτο κύκλωμα εκβιαστών – μπράβων που δρούσε σε Αθήνα, Κόρινθο και Εύβοια εκβιάζοντας καταστηματάρχες και επαγγελματίες, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας καταδεικνύουν και τον βαρύ οπλισμό της συμμορίας.Μετά από τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Αττική, Κορινθία και Εύβοια, έχουν γίνει 17 συλλήψεις και έχουν κατασχεθεί όπλα και χρήματα.

Εν τω μεταξύ τρομάζουν οι αποκαλύψεις για τη δράση της συμμορίας με τρομακτικές ιστορίες βίας που θυμίζουν πρακτικές οργανωμένου εγκλήματος.

Οι «μπράβοι» ζητούσαν εκβιαστικά από καταστηματάρχες να τους καταβάλλουν χρήματα. Τα ποσά που απαιτούσαν μηνιαίως, κυμαίνονταν από 200 έως 1.500 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που οι... πελάτες δεν ήταν συνεπείς στις πληρωμές τους, οι μπράβοι δεν δίσταζαν ακόμη και να τους ξυλοκοπούν.

Σε μία περίπτωση μέλη της συμμορίας δεν δίστασαν να σπάσουν τα δάχτυλα ενός λογιστή ο οποίος τους χρωστούσε χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λογιστής είχε δανειστεί 10.000 ευρώ από τους τοκογλύφους, είχε πληρώσει 20.000, ωστόσο, εκείνοι ζητούσαν 30.000 ευρώ. Σε ραντεβού που έκλεισαν για να ζητήσει ο λογιστής περισσότερο χρόνο εμφανίστηκαν τρεις μπράβοι οι οποίοι του έσπασαν τα δάχτυλα του χεριού του.
Επιπλέον, σε άλλο περιστατικό, μέλη της συμμορίας βρέθηκαν σε καφετέρια, ήπιαν καφέ και όταν τους ζητήθηκε ο λογαριασμός απάντησαν στον ιδιοκτήτη «Εμείς δεν πληρώνουμε ποτέ, από σήμερα πληρώνεις εσύ εμάς».

Οταν ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε του επιτέθηκαν και του έσπασαν το σαγόνι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστο Παρθένη, στο κύκλωμα των εκβιαστών ιδιοκτητών καταστημάτων συνελήφθησαν 17 άτομα, σε Αθήνα, Πειραιά και Κόρινθο.

«Δεκατέσσερις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας», παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ναρκωτικά, ληστεία, τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ τρεις (3) από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής όπλων και νομοθεσίας περί ναρκωτικών», ανέφερε ο Χ. Παρθένης.

Σχετικά με τη δομή του κυκλώματος, όπως ανακοινώθηκε, αρχηγοί φέρονται ένας 44χρονος και ένας 54χρονος, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται επιπλέον είκοσι τέσσερα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

«Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν ενεργά σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Αττική, την Κορινθία, την Ηλεία και το νησί της Πάτμου. Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί και διερευνηθεί είκοσι δύο (22) περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων από τους οποίους εισέπρατταν μηνιαίως χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 200 έως 1.500 ευρώ το κατάστημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ και πρόσθεσε ότι «κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν να εκβιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα στις περιοχές αυτές, εδραιώνοντας με τον τρόπο αυτό τη φήμη ότι τις ελέγχουν αποκλειστικά».

Οι πλέον σοβαρές περιπτώσεις, στις οποίες ενέχεται το κύκλωμα είναι:

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Το κύκλωμα τον αδίστακτων μπράβων: Εκβίαζαν, έδερναν, απειλούσαν -Τρομακτικές ιστορίες βίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Το κύκλωμα τον αδίστακτων μπράβων: Εκβίαζαν, έδερναν, απειλούσαν -Τρομακτικές ιστορίες βίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Το κύκλωμα τον αδίστακτων μπράβων: Εκβίαζαν, έδερναν, απειλούσαν -Τρομακτικές ιστορίες βίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Το κύκλωμα τον αδίστακτων μπράβων: Εκβίαζαν, έδερναν, απειλούσαν -Τρομακτικές ιστορίες βίας [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Το κύκλωμα τον αδίστακτων μπράβων: Εκβίαζαν, έδερναν, απειλούσαν -Τρομακτικές ιστορίες βίας [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Το κύκλωμα τον αδίστακτων μπράβων: Εκβίαζαν, έδερναν, απειλούσαν -Τρομακτικές ιστορίες βίας [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ