Ουκρανία: Εκαναν υπουργό τον διαδηλωτή που βασανίστηκε -Καλωσήρθατε στην Κόλαση, είπε ο πρωθυπουργός στο BBC [εικόνες] - iefimerida.gr

Ουκρανία: Εκαναν υπουργό τον διαδηλωτή που βασανίστηκε -Καλωσήρθατε στην Κόλαση, είπε ο πρωθυπουργός στο BBC [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πανηγυρικό κλίμα, στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, παρουσιάστηκε η νέα μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας. Ο Αρσένι Γιατσένιουκ, το δεξί χέρι της Γιούλιας Τιμοσένκο, που ανέλαβε την πρωθυπουργία, έκανε δηλώσεις στον απεσταλμένο του BBC, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλωσήρθατε στην κόλαση!».

Υπουργός Οικονομικών ανακοινώθηκε ο Αλεξάντερ Σλαπάκ, που κατείχε και στο παρελθόν τη θέση αυτή, ενώ ο διπλωμάτης Αντρέι Ντέστσιακ ορίζεται υπουργός Εξωτερικών.

Από τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης, ο Αντρέι Μπαρούμπι, επικεφαλής των ομάδων αυτοάμυνας των διαδηλωτών, ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας.

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, ο διαδηλωτής που κατήγγειλε βασανιστήρια, ακόμα και σταύρωση από τους αντιπάλους του, ο Ντιμίτρι Μπουλάτοφ, ανακοινώθηκε πως θα αναλάβει το υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού.

Αμέσως μετά την παρουσίαση της μεταβατικής κυβέρνησης, ο Αρσένι Γιατσένιουκ μίλησε για τη δραματική κατάσταση στη χώρα του. «Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής, αυτή είναι μια κυβέρνηση αυτόχειρων» είπε ο νέος πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία της κατάστασης. «Οπότε, καλωσήλθατε στην κόλαση» συμπλήρωσε, απευθυνόμενος ουσιαστικά στον εαυτό του.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε από εκεί που η προηγούμενη κυβέρνηση και ο προηγούμενος πρωθυπουργός άφησαν την απόλυτη διαφθορά και ένα απελπιστικό οικονομικό χάλι» δήλωσε ο Γιατσένιουκ, που κατέληξε πως η αποστολή της νέας κυβέρνησης είναι να «σταθεροποιήσει» τη χώρα.

Ο διαδηλωτής ...υπουργός

Τον γύρο του κόσμου έκαναν στα τέλη Ιανουαρίου οι φρικιαστικές εικόνες με τον Ουκρανό αντικαθεστωτικό διαδηλωτή Ντιμίτρι Μπουλάτοφ, ο οποίος έγινε υπουργός στη μεταβατική κυβέρνηση, ο οποίος κρατήθηκε αιχμάλωτος από τις 22 Ιανουαρίου και εγκαταλείφθηκε στις 30 Ιανουαρίου σε ένα δάσος σε προάστιο του Κίεβου αφού πρώτα τον είχαν βασανίσει σκληρά. Ο ακτιβιστής αυτός, ηλικίας 35 ετών και πατέρας τριών παιδιών, κρατήθηκε σε άγνωστη τοποθεσία και βασανίστηκε για περισσότερο από μία εβδομάδα. Όπως κατήγγειλε τον σταύρωσαν και του έκοψαν το αυτί!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ διαδηλωτής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ