Σάλος στη Βραζιλία από μπλουζάκια της Adidas που προωθούν τον σεξουαλικό τουρισμό - iefimerida.gr

Σάλος στη Βραζιλία από μπλουζάκια της Adidas που προωθούν τον σεξουαλικό τουρισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις μήνες πριν από το Μουντιάλ της Βραζιλίας η γερμανική φίρμα Adidas αναγκάστηκε να αποσύρει τα νέα της μπλουζάκια, μετά την σφοδρή καταγγελία της κυβέρνησης ότι προωθούν τον σεξουαλικό τουρισμό.


Μόλις εμφανίστηκαν τα εν λόγω μπλουζάκια στη Νέα Υόρκη, ενόψει του Μουντιάλ, προκλήθηκε σάλος στη Βραζιλία, τόσο στα social media της χώρας, όσο και στην ηγεσία της κυβέρνησης.
Σε ένα από τα μπλουζάκια μια καρδιά συμπληρώνει το σλόγκαν I love Brazil και υπαινίσσεται, από την ανάποδη, τα γυναικεία οπίσθια με στρινγκ. Στο άλλο μπλουζάκι μια μαύρη γυναίκα κρατάει μια μπάλα στα χέρια με το σύνθημα « Looking to score » μια έκφραση που θεωρήθηκε ότι μπορεί να εκληφθεί ως «ολοκληρώστε» στη σεξουαλική γλώσσα.
«Είναι απαράδεκτο μια φίρμα σαν την πολυεθνική Adidas να πουλάει μπλουζάκια με εικόνες και φράσεις που συνδέουν τη Βραζιλία με τον σεξουαλικό τουρισμό» κατήγγειλε η υπουργός Γυναικείων Θεμάτων της χώρας Eleonora Menicucci. «Είναι ένδειξη έλλειψης σεβασμού στη χώρα μας και αναπαράγει μια φαντασίωση που επιδιώκουμε συστηματικά να απαλείψουμε» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το θέμα προκάλεσε ένταση και στην ηγεσία της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειές της για την πρόληψη της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και εφήβων στη διάρκεια του καρναβαλιού και του Μουντιάλ» έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ.
Ας σημειωθεί ότι η Βραζιλία ετοιμάζεται να υποδεχθεί 600.000 τουρίστες κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, καθώς και 3 εκατ. Βραζιλιάνους που θα μετακινηθούν στις 12 πόλεις, που θα φιλοξενήσουν αγώνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ