Σταγόνα στον ωκεανό τα έσοδα από τη μεγάλη φοροδιαφυγή -Μόλις 100 εκατ. ευρώ ως τώρα - iefimerida.gr

Σταγόνα στον ωκεανό τα έσοδα από τη μεγάλη φοροδιαφυγή -Μόλις 100 εκατ. ευρώ ως τώρα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Περί τα 100 εκατ. ευρώ βάζει έως τώρα στα ταμεία του το Δημόσιο από τους ελέγχους στις υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και συγκεκριμένα από τους ελέγχους στα εμβάσματα εξωτερικού και στις off shore, δείγμα του ότι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής δεν αποδίδει τα δέοντα αν αναλογιστεί κανείς ότι όλες οι μεγάλες λίστες «κοστολογούνται» σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι οι έλεγχοι στη λίστα Λαγκάρντ μόλις τώρα ξεκίνησαν κι αφού προηγήθηκε μάλιστα παρέμβαση των Οικονομικών Εισαγγελέων που άρχισαν να μοιράζουν φακέλους στις εφορίες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, μετά από τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Κυριακής στο ΥΠΟΙΚ, σε σχέση με τα εμβάσματα προς το εξωτερικό:

  • η αρχική επεξεργασία των 54 χιλιάδων υποθέσεων ανέδειξε 24.710 υποθέσεις που έχριζαν περαιτέρω διερεύνησης. Για τις 24.710 υποθέσεις στάλθηκαν επιστολές που καλούσαν τους φορολογούμενους να παράσχουν στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων. Οι υποθέσεις στις οποίες ο έλεγχος έχει ήδη ολοκληρωθεί, έχουν συνολικό αποτέλεσμα άνω των 25 εκατ. ευρώ.
  • Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τον εξονυχιστικό έλεγχο των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ, ενώ παράλληλα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μετά και τις τελευταίες εισαγγελικές παραγγελίες προχωρά σε φορολογικό έλεγχο κάποιων από τις υποθέσεις αυτές.
  • Αντίστοιχες ενέργειες υλοποιούνται στο πλαίσιο του ελέγχου των υποθέσεων εξωχώριων εταιρειών (off shore). Το ως τώρα αποτέλεσμα των ήδη ολοκληρωμένων υποθέσεων ξεπερνά τα 70 εκ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ