Γιατί το ρίχνουμε στο φαγητό όταν είμαστε λυπημένοι; -Ιδού η επιστημονική απάντηση - iefimerida.gr

Γιατί το ρίχνουμε στο φαγητό όταν είμαστε λυπημένοι; -Ιδού η επιστημονική απάντηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι γνωστό πως έχουμε την τάση να τρώμε παραπάνω όταν έχουμε κακή διάθεση. Τι σημαίνει όμως αυτό και γιατί γίνεται;Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ των ΗΠΑ δείχνει ότι η κακή διάθεση διαστρεβλώνει την αίσθηση του χρόνου, με αποτέλεσμα να μη σκεφτόμαστε το μέλλον και να αναζητάμε άμεσες ανταμοιβές και απολαύσεις.

Έπειτα από μια σειρά δοκιμών και πειραμάτων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καλή διάθεση μας βοηθά να κάνουμε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, επειδή σκεφτόμαστε περισσότερο τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία μας.

Από την άλλη, σύμφωνα με το Onmed.gr το αίσθημα της θλίψης μας «σπρώχνει» στο πρόχειρο φαγητό και τα γλυκά.

Μια εύκολη στρατηγική αντιμετώπισης στην περίπτωση αυτή, είναι να στραφούμε σε άλλου είδους «παρηγοριά», όπως οι φίλοι ή η αγαπημένη μας μουσική, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φαγητό επιστήμονες λύπη μελέτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ