Ολοταχώς προς απαγόρευση η Χρυσή Αυγή -Τι λέει το πόρισμα - iefimerida.gr

Ολοταχώς προς απαγόρευση η Χρυσή Αυγή -Τι λέει το πόρισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, καθώς όπως φαίνεται η Χρυσή Αυγή βρίσκεται όλο και πιο κοντά, στην απαγόρευση συμμετοχής της στις εκλογές. Το δικαστικό αίτημα για την άρση της ασυλίας του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της οργάνωσης, πήρε το δρόμο προς τη Βουλή και το πόρισμα των 190 σελίδων είναι καταπέλτης, για όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.Οπως αναφέρει και το πόρισμα για τους βουλευτές της ΧΑ, στα οποία δεν έχουν ακόμα απαγγελθεί κατηγορίες, ζητείται άρση της ασυλίας για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Δηλαδή για τους Ελένη Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Παράλληλα, οι ανακρίτριες ζητούν άρση της ασυλίας για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση για τους βουλευτές. Ζητούν επίσης άρση της βουλευτικής ασυλίας για τον ήδη υπόδικο βουλευτή Νίκο Μιχο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και συγκεκριμένα για κατοχή 2,4 γρ. ινδικής κάνναβης. Όπως και για τον προφυλακισμένο βουλευτή κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρ. Παππά, για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εκκλησιαστικά βιβλία που χρονολογούνται από το 1830.

Το σκεπτικό που περιέχεται στο πολυσέλιδο πόρισμα (190 σελίδες) το οποίο συνέταξαν οι ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και ειδικά οι αναφορές ότι «στοχεύουν στη δια της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων» τους εκτιμάται ως το κατάλληλο υπόστρωμα για να τεθεί εκτός νόμου το νεοναζιστικό μόρφωμα που, όπως επισημαίνεται, είχε από την ίδρυσή του «χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό».

Καταπέλτης το ανακριτικό πόρισμα

Το δικαστικό αίτημα για άρση της ασυλίας των εννέα βουλευτών, οι οποίοι δεν είχαν ως τώρα αντιμετωπίσει κατηγορίες, στηρίζεται, σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, σε 115 καταθέσεις μαρτύρων, στο υλικό που κατασχέθηκε στα σπίτια των εμπλεκομένων και σε απολογίες κατηγορούμενων. Έτσι, όπως αναφέρεται, από την ως τώρα ανακριτική έρευνα έχουν προκύψει τα εξής:

Ολοταχώς προς απαγόρευση η Χρυσή Αυγή -Τι λέει το πόρισμα | iefimerida.gr 0
Ολοταχώς προς απαγόρευση η Χρυσή Αυγή -Τι λέει το πόρισμα | iefimerida.gr 1
Ολοταχώς προς απαγόρευση η Χρυσή Αυγή -Τι λέει το πόρισμα | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ