New York Times: H Ελλάδα, που κάποτε είχε τα περισσότερα Cayenne, τώρα πηγαίνει με «παπάκι» - iefimerida.gr

New York Times: H Ελλάδα, που κάποτε είχε τα περισσότερα Cayenne, τώρα πηγαίνει με «παπάκι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες εγκαταλείπουν τα πολυτελή αυτοκίνητά τους σε δρόμους και γκαράζ να σκουριάζουν, επειδή δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους.

Στη χώρα που κάποτε μετρούσε τα περισσότερα Cayenne, κατά κεφαλή στην Ευρώπη, τώρα δεν βλέπεις κανένα, αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα των New York Times.

Συγκεντρώνοντας μαρτυρίες Ελλήνων πολιτών που αντικατέστησαν τα τετράτροχά τους με μηχανάκια, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, το δημοσίευμα κάνει λόγο για το θέαμα των δρόμων της Αθήνας, όπου βλέπει κανείς πολυτελή αυτοκίνητα, που απευθύνονται σε υψηλού εισοδήματος αγοραστικό κοινό, όπως Mercedes, BMW και Porsche Cayenne, παρκαρισμένα σε δρόμους χωρίς πινακίδες, αφημένα στο έλεος της σκόνης και της σκουριάς.

«Οι Έλληνες έχουν μία μακρά σχέση λατρείας με τα αυτοκίνητα, αγοράζοντας περισσότερα – κατά κεφαλή – από κάθε άλλο λαό της Ευρώπης. Πλέον, όμως, η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο νεκροταφείο αυτοκινήτων» αναφέρουν οι New York Times.

Και προσθέτει: «Τις τελευταίες μέρες του 2013, ορδές ιδιοκτητών IX συνέρρευσαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, επιλέγοντας άλλα οικονομικότερα μέσα μετακίνησης».

Αυτή η εξέλιξη έχει ευνοήσει σε μεγάλο βαθμό τους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που αντί να εισάγουν πολυτελή αυτοκίνητα από το εξωτερικό, πλέον, τα αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές και τα εξάγουν σε χώρες όπως η Γερμανία και η Σαουδική Αραβία.

Προ κρίσης, αναφέρει το δημοσίευμα, πάνω από 280.000 αυτοκίνητα πωλούνταν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, με τα ποσοστά να πέφτουν κατακόρυφα την τελευταία τριετία: μέσα στο 2013, πωλήθηκαν μόνο 59.000 και επρόκειτο κυρίως για φτηνά μοντέλα.

«Κάποτε είχαμε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό Porsche Cayenne, κατά κεφαλή στην Ευρώπη. Τώρα δεν βλέπεις ούτε ένα» καταλήγει το δημοσίευμα, παραθέτοντας μαρτυρία εμπόρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα αυτοκίνητο new york times Porsche Cayenne
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ