Τρεις στους 4 ανέργους είναι χωρίς δουλειά για 2,5 χρόνια -Το 32% ζητάει έξοδο από το ευρώ - iefimerida.gr

Τρεις στους 4 ανέργους είναι χωρίς δουλειά για 2,5 χρόνια -Το 32% ζητάει έξοδο από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα στοιχεία για τις επιπτώσεις της ανεργίας, που έφερε στο φως έρευνα της εταιρείας Metron Analysis, δείχνουν πως 3 στους 4 ανέργους είναι χωρίς δουλειά για 2,5 χρόνια κατά μέσο όρο και στην πλειοψηφία τους αποτελούν υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό.Σύμφωνα με την έρευνα, η ανεργία φαίνεται να πλήττει κυρίως τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ η πλειοψηφία των ανέργων προτιμά να αναζητά εργασία στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 72% των ανέργων δηλώνει ότι θα δεχόταν μια θέση κατώτερη των προσδοκιών τους και χαμηλότερη των προσόντων τους. Ακόμη ένα ισχυρό ποσοστό των ανέργων (32%) θεωρεί ότι θα είναι σε καλύτερη κατάσταση αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη.

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν θεωρούν τη ζωή τους καλύτερη ή χειρότερη από εκείνη των γονιών τους, το 44% των ερωτηθέντων απαντά ότι τη θεωρεί χειρότερη, το 36% καλύτερη και το 18% ίδια, ενώ οι πιο απαισιόδοξοι φαίνεται να είναι στις ηλικίες από 24 έως 34 ετών και οι περισσότερο αισιόδοξοι άνω των 65 ετών.Σημαντικές φαίνεται να είναι οι επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή.

Ψυχολογικές επιπτώσεις

Σε ότι αφορά τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ανεργίας οι 9 στους 10 ανέργους αισθάνονται ανασφάλεια και φόβο, οι 6 στους 10 αισθήματα επιθετικότητας, οι 4 στους 10 διαπιστώνουν προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις και μόλις 2 στους 10 δηλώνουν ότι η κατάσταση αυτή τους κάνει πιο μαχητικούς.

Το 74% των ανέργων δηλώνει ότι βρίσκει στήριγμα στην οικογένεια, το 18% ότι στηρίζει την επιβίωσή του στο επίδομα ανεργίας και το 7% στα κοινωφελή προγράμματα (συσσίτια κ.λ.π.).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ