Μαζί στο εδώλιο ο 25χρονος νταής και η αδελφή της Φαίης από τη Νέα Μάκρη -Πώς συνεννοήθηκαν και είπαν ψέματα για τη δολοφονία της 23χρονης - iefimerida.gr

Μαζί στο εδώλιο ο 25χρονος νταής και η αδελφή της Φαίης από τη Νέα Μάκρη -Πώς συνεννοήθηκαν και είπαν ψέματα για τη δολοφονία της 23χρονης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο εδώλιο, πλάι στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της αδελφή της Φαίης, Βαγγέλη Στεφανάκη, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία θα καθίσει η Μαρία Ελενη Μπλάχα, αφού το συμβούλιο πλημμελειοδικών την παραπέμπει με βούλευμά το στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την εν λόγω υπόθεση.

Εντωμεταξύ, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω του βουλεύματος, για το πώς η αδελφή της άτυχης Φαίης κάλυψε τον Στεφανάκη αλλά και για τις συνεννοήσεις που έγιναν μεταξύ τους για τα ψέματα που θα πουν στους γονείς αλλά και στην αστυνομία, προκαλούν σοκ.

Σύμφωνα με το βούλευμα τις πρωινές ώρες της 6ης Απριλίου του 2013 ο Στεφανάκης επισκέφθηκε τη Φαίη, με την οποία διατηρούσε δεσμό στο σπίτι της. Στη συνέχεια διαπληκτίσηκαν και ο 25χρονος «τη χτύπησε με τα χέρια αλλεπάλληλες φορές στο πρόσωπο και στο κεφάλι, καθώς και σε άλλα σημεία του σώματός της, ρίχνοντάς την αναίσθητη στο έδαφος». Ακολούθως, την έβαλε στο αυτοκίνητό του και πήγε στο σπίτι ενός φίλου του, ο οποίος και αυτός κατηγορείται πλέον για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Ο Στεφανάκης εκμυστηρεύτηκε στον συγκατηγορούμενό του ότι είχε χτυπήσει τη Φαίη και ότι αυτή βρισκόταν λιπόθυμη στο αυτοκίνητό του. Οπως προκύπτει από το βούλευμα, ο 25χρονος ο φίλος του και ένας ακόμη που ήταν στο σπίτι του τελευταίου πήγαν στο αυτοκίνητο του Στεφανάκη, όπου βρήκαν την Φαίη σε λιπόθυμη κατάσταση. Αμέσως οδήγησαν τη Φαίη στο νοσοκομείο όπου για πρώτη φορά ο Στεφανάκης επικαλέστηκε το σενάριο του ατυχήματος. Συγκεκριμένα, είπε στον συγκατηγορούμενό του ότι τη χτύπησε με τα χέρια, αυτή έπεσε με το κεφάλι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του και έχασε τις αισθήσεις της.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Φαίης κάλεση της αδελφή της άτυχης 25χρονης, με την οποία διατηρούσε παράλληλα δεσμό, στο κινητό και λίγη ώρα αργότερα την συνάντησε περιγράφοντάς της τι είχε συμβεί.

Οπως προκύπτει από το βούλευμα, οι δυο τους, Μαρία Ελένη και Στεφανάκης, αποφάσισαν να πουν ψέματα και να υποστηρίξουν ότι δεν ήξεραν ποιος χτύπησε το άτυχο κορίτσι και ότι η Φαίη βρέθηκε τυχαία από τον τρίτο άνδρα στην άκρη του δρόμου στο ύψος της κλινικής «Παμμακάριστος» ο οποίος πλησιάζοντας προς αυτήν διαπίστωσε ότι πρόκειται για τη γνωστή του Φαίη Μπλάχα, που -σύμφωνα με το σενάριο που έπλασαν- τον αναγνώρισε και του ζήτησε να τηλεφωνήσει στον Στεφανάκη.

Μάλιστα, όταν οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν για κατάθεση από το Α.Τ. Νέας Μάκρης, η Μαρία-Ελένη Μπλάχα συναντήθηκε με τον τρίτο άνδρα και του είπε να καταθέσει ότι βρήκε την αδελφή της κοντά στο σπίτι της, ξαπλωμένη δίπλα από έναν φοίνικα, την αναγνώρισε και εκείνη του ψιθύρισε στο αφτί το όνομα «Βαγγέλης», τον οποίο ο ίδιος γνώριζε και κατάλαβε ότι επρόκειτο για τον κοινό τους φίλο Βαγγέλη Στεφανάκη, τον οποίο και ειδοποίησε μέσω του άλλου κατηγορουμένου.

Σημειώνεται ότι ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της άτυχης νεαρής όταν παραδόθηκε στις Αρχές υποστήριξε ότι ο θάνατος της Φαίης προήλθε από ατύχημα. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι τη χτύπησε μόνο μία φορά με την παλάμη του στο αριστερό μάτι και η άτυχη κοπέλα τραυματίστηκε από την πτώση της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του κρίθηκαν αβάσιμοι από την εξέταση του αποδεικτικού υλικού. Συγκεκριμένα, από την έκθεση του ιατροδικαστή προκύπτει ότι η 23χρονη έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αιμάτωμα στο αριστερό μάτι με επέκταση στο ζυγωματικό, εκδορές και κάκωση στο δεξί χέρι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ