Αυτός είναι ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος με τη «χρυσή» ΜΚΟ, που απέσπασε 9 εκατ. ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος με τη «χρυσή» ΜΚΟ, που απέσπασε 9 εκατ. ευρώ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εννέα εκατομμύρια ευρώ φαίνεται ότι πήραν οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ, με τις υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, για να μπορέσουν να στήσουν την απάτη με τις αποναρκοθετήσεις στο εξωτερικό.

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος ήταν ο εμπνευστής της ΜΚΟ, που με τον βαρύγδουπο τίτλο «Διεθνές Κέντρο Απονακροθέτησης» και κατάφερε να αποσπάσει τεράστια ποσά από το ελληνικό κράτος.

Ανώτατοι διπλωματικοί υπάλληλοι, δύο εν ενεργεία, τέσσερις συνταξιούχοι και ο πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ, Αλεξ Ρόντος, εμπλέκονται στην υπόθεση μαζί με τον δημοσιογράφο και τη σύζυγό του.
Το κόλπο ήταν απλό: η ΜΚΟ αναλάμβανε να καθαρίσει από νάρκες περιοχές σε χώρες όπου υπήρχαν εμπόλεμες ζώνες. Με έγγραφα που ούτε καν μεταφράζονταν, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο γίνονταν αποδεκτά, οι υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους έδιναν χρήματα στη ΜΚΟ.

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πήγαν τα χρήματα, όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι πήγαν κατά κύριο λόγο στην πολυτελή ζωή του ζεύγους Τζεβελέκου.
Ο δημοσιογράφος και η σύζυγός του, πρώην υπάλληλος στα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης, ζούσαν σε μια πολυτελή μεζονέτα στα Βριλήσσια για την οποία έδιναν 5.000 ευρώ το μήνα σε ενοίκιο. Έχουν στην κατοχή τους, παράλληλα, μια επταώροφη πολυκατοικία, αλλά και ένα εξοχικό στη Ρόδο αξίας τουλάχιστον 800.000 ευρώ. Όλα αυτά, βέβαια, δεν δικαιολογούνται από τα έσοδα του ζεύγους και έτσι φαίνεται ότι τα χρήματα του κράτους έγιναν προσωπική περιουσία.

Η φωτογραφία είναι από το Εθνος:

Αυτός είναι ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος με τη «χρυσή» ΜΚΟ, που απέσπασε 9 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σε έρευνα που διενεργήθηκε από την 4η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, με τη σύμπραξη Αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διαμερίσματα και αποθήκη στους Αμπελόκηπους, ιδιοκτησίας της συζύγου του προέδρου της Μ.Κ.Ο., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ