Νοσοκομείο έδωσε φαρμακευτική αγωγή σε παιδί, μόνο έπειτα από παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη - iefimerida.gr

Νοσοκομείο έδωσε φαρμακευτική αγωγή σε παιδί, μόνο έπειτα από παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη

Νοσοκομείο έδωσε φαρμακευτική αγωγή σε παιδί μόνο έπειτα παρέμβαση του Συνήγορου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία απίστευτη περιπέτεια πέρασε ένα ανήλικο παιδί -που πάσχει από σοβαρή πάθηση- και η οικογένειά του. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Συνήγορου του Πολίτη, χρειάστηκε παρέμβαση προκειμένου το νοσοκομείο να χορηγήσει στον ασθενή το φάρμακο που χρειαζόταν απαραιτήτως.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε σε νησιωτική περιοχή, όπου μένει το παιδί, με το νοσοκομείο να εκδίδει βεβαίωση με την οποία δήλωνε την αδυναμία χορήγηση του φαρμάκου, λόγω ανεπάρκειας πιστώσεων. Και αυτό παρότι οι γιατροί είχαν αποφασίσει πως είναι αναγκαία η συνεχής και αδιάλειπτη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου, το οποίο συγκαταλέγεται σε εκείνα που χορηγούνται μόνο μέσω των φαρμακείων των νοσοκομείων. Μάλιστα, συμβούλευσαν τους γονείς να απευθυνθούν σε άλλο της πρωτεύουσας, προκειμένου να το εξασφαλίσουν.

Ο Συνήγορος του Πολίτη παρενέβη με έγγραφο προς το νοσοκομείο και την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια. Μετά από αυτό, η Υγειονομική Περιφέρεια εξασφάλισε άμεσα τη χορήγηση του φαρμάκου στον ανήλικο ασθενή από νοσοκομείο της αρμοδιότητάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνήγορος του Πολίτη ειδήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ