Στη δημοσιότητα μία μεγάλη ανακάλυψη -Εκεί βρέθηκε ο κρυμμένος θησαυρός του Steve Jobs [βίντεο] - iefimerida.gr

Στη δημοσιότητα μία μεγάλη ανακάλυψη -Εκεί βρέθηκε ο κρυμμένος θησαυρός του Steve Jobs [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν 1983 όταν ο Steve Jobs ξεκινούσε δειλά δειλά να μπαίνει στο χώρο της τεχνολογίας. Λίγα χρόνια αργότερα ήταν το «μυαλό» πίσω από την τεχνολογική επανάσταση. Ο ιδρυτής της Apple μη γνωρίζοντας ο ίδιος πως θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση παγκοσμίως πριν από 30 χρόνια είχε κρύψει μία κάψουλα με διάφορα «πρωτοποριακά» αντικείμενα της εποχής. Μεταξύ των αντικειμένων και ένα Lisa Mouse, το πρώτο «ποντίκι» για υπολογιστές που κυκλοφόρησε η Apple. Το κιβώτιο περιείχε επίσης μια συσκευασία από μπύρες Balantine της τότε εποχής, ένα κύβο του Rubik, τεύχος του περιοδικού Vogue καθώς και μια κασέτα του συγκροτήματος Moody Blues.Ο θησαυρός είχε θαφτεί κατά τη διάρκεια ενός τεχνολογικού συνεδρίου με σκοπό αυτό να έρθει στο φως μετά από αρκετά χρόνια, όταν τα περιεχόμενά του θα είχαν ιστορική αξία.

Η κάψουλα προοριζόταν να ανοίξει το 2000, όμως το σημείο που την είχε θάψει ο Jobs χάθηκε και τότε το γεγονός ξεχάστηκε.

Ηταν Σεπτέμβριος του 2013 όταν ερευνητές του National Geographic έπειτα από ερεύνες εντόπισαν την «κάψουλα του Jobs». Η συγκλονιστική στιγμή της ανακάλυψης αποτυπώθηκε σε βίντεο, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βίντεο ανακάλυψη Steve Jobs κάψουλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ