Τέσσερις υποψήφιοι από την Δεξιά -και πέραν- διεκδικούν την Αθήνα - iefimerida.gr

Τέσσερις υποψήφιοι από την Δεξιά -και πέραν- διεκδικούν την Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολυδιασπασμένη παρουσιάζεται η δεξιά πολυκατοικία για τον Δήμο της Αθήνας. Τέσσερις υποψήφιοι από τον χώρο διεκδικούν την ψήφο των δημοτών της Α΄περιφέρειας της πρωτεύουσας και όλα δείχνουν ότι -για μια ακόμη φορά- η Αθήνα αναδεικνύεται στην «μητέρα των μαχών», στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.

«Τορπίλη» στην κυβέρνηση αποτελεί, πλέον, η υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη στο Δήμο Αθηναίων. Ο πρώην δήμαρχος έχει λαϊκό έρεισμα και ήδη o Βύρων Πολύδωρας, εκδήλωσε την πρόθεσή του να τον στηρίξει.

Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή τη στιγμή ο Νικήτας Κακλαμάνης απειλεί σοβαρά τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και δεν θα είναι έκπληξη αν ο εκλεκτός της Συγγρού, δεν μπορέσει να περάσει στον δεύτερο γύρο.
«Αγαπώ την πόλη μου και μέσα σε αυτή τη Βουλή δεν νιώθω και πολύ καλά» δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, διευκρινίζοντας γιατί θα είναι και πάλι, υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το πρωί, ο κ. Κακλαμάνης άφησε αιχμές για την επιλογή των επίσημων υποψηφίων της ΝΔ λέγοντας: «Αυτοί ζουν μέσα σε τέσσερις τοίχους και δεν έχουν επαφή με τη λαϊκή βάση του κόμματος. Eγώ προέρχομαι από τη λαϊκή βάση και σε αυτήν απευθύνομαι».
Ευχήθηκε καλή δύναμη στον Αρη Σπηλιωτόπουλο, εκφράζοντας την ελπίδα, μέσα στους επόμενους 2,5 μήνες να μάθει τα προβλήματα της πόλης.
Ο κ. Κακλαμάνης, αναγνώρισε ότι οι πιθανότητες εκλογής του είναι περιορισμένες, αλλά υποστήριξε ότι κατεβαίνει για να δώσει τη μάχη. Σε ερώτηση για το αν θα παραδώσει την έδρα του, απάντησε: «Το έχω κάνει δύο φορές στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά δεν θα τους κάνω τη χάρη».

Καπερνάρος για ΑΝΕΛ
Τον βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο θα επιλέξουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ως υποψήφιό τους, για τη δημαρχία της Αθήνας. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος που συνεδρίασε χθες, ενώ ο κ. Καπερνάρος αναμένεται να διοργανώσει τις επόμενες μέρες και συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει ο ίδιος το ενδιαφέρον του και το όνομα της δημοτικής του παράταξης.

Παράλληλα, οι ΑΝΕΛ αναμένουν από τον Απόστολο Τζιτζικώστα να διευκρινίσει αν θα τηρήσει τον όρο που του έθεσαν, να παραδώσει την κομματική του ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να τον στηρίξουν ως υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ και στην Αττική περιμένουν μια απάντηση από τον Γιάννη Δημαρά, για το αν θα κατέλθει αυτόνομα με το «Αρμα Πολιτών».

Κασιδιάρης, η άγνωστη ψήφος

Ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης παραμένει προς το παρόν ο παράγοντας που θα κρίνει αν ο Δήμος Αθηναίων θα μείνει στα χέρια του Γιώργου Καμίνη ή θα αλλάξει ένοικο. Ενώ παλιότερα ήταν εδραιωμένη η πεποίθηση ότι η Χρυσή Αυγή θα σημειώσει καλά ποσοστά στον Δήμο Αθηναίων και η ακροδεξιά οργάνωση θα ήταν εκ νέου παρούσα στα τεκταινόμενα της πόλης, οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μπερδεύουν τα προγνωστικά.
Κι αυτό γιατί η Χρυσή Αυγή ετοιμάζει νέο κόμμα με την επωνυμία Εθνική Αυγή, ενώ οι σχέσεις μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του Νίκου Μιχαλολιάκου έχουν διαταραχθεί, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες.
Οι αναλυτές σημειώνουν, ωστόσο, ότι η πολυδιάσπαση της Δεξιάς δεν αποκλείει να βρεθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης, αντιμέτωπος με τον Γιώργο Καμίνη, στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών, για την Αθήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ