Ενα πιάνο στα χαρακώματα του Κιέβου -Οδομαχίες με Σοπέν και Beatles [βίντεο] - iefimerida.gr

Ενα πιάνο στα χαρακώματα του Κιέβου -Οδομαχίες με Σοπέν και Beatles [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη μία μεριά πάνοπλοι αστυνομικοί παραταγμένοι. Από την άλλη, μασκοφόροι διαδηλωτές. Τριγύρω τα χαλάσματα που έχουν προκαλέσει οι εβδομάδες διαδηλώσεων στην Ουκρανία. Και πάνω σε ένα οδόφραγμα, ένα μπλε και κίτρινο πιάνο.

Η εικόνα σουρεαλιστική, αλλά άκρως πραγματική. Ηταν το σκηνικό που έστησαν οι ακτιβιστές στο Κίεβο, παίζοντας Σοπέν, τον εθνικό ύμνο, αλλά και το «Let it Be» των Beatles. Οσο ο κόσμος εναλλάσσονταν μπροστά στο βαμμένο στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας πιάνο -ανάμεσά τους και η νικήτρια της Eurovision Ρουσλάνα-, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν στην αρχή αμήχανοι. Και μετά πέρασαν στην... αντεπίθεση, βάζοντας πιο δυνατά ένα ηχοσύστημα, από το οποίο ακούγονταν ρωσικά ποπ τραγούδια.

Ανάλογες «συναυλίες» διαμαρτυρίας έγιναν σε εννιά ακόμη πόλεις της Ουκρανίας. «Το πιάνο έχει γίνει το σύμβολο της επανάστασης, της ειρηνικής αντίστασης» είπε στο AFP ο Μαρκιγιάν Μάτσεκ, ένας ακτιβιστής, που ξεκίνησε αυτή τη μουσική καμπάνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις ΟΥΚΡΑΝΙΑ πιάνο Ρουσλάνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ