Κυβέρνηση συνεργασίας θέλει το 44% - iefimerida.gr

Κυβέρνηση συνεργασίας θέλει το 44%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πολυκομματικές κυβερνήσεις συνεργασίας θεωρεί ως την καλύτερη λύση για τη χώρα, το 44% των πολιτών. Το 23% προτιμά τις αυτοδύναμες μονοκομματικές, ενώ το 12% μία οικουμενική κυβέρνηση.

Υπέρ των πολυκομματικών κυβερνήσεων συνεργασίας τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών.
Σχεδόν διπλάσιο είναι το ποσοστό που στηρίζει τις κυβερνήσεις συνεργασίας, έναντι όσων προκρίνουν μονοκομματικές κυβερνήσεις, δείχνει νέα δημοσκόπηση. Την ίδια ώρα ωστόσο, η ρευστή κατάσταση σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο εμποδίζει την διαμόρφωση ισχυρής τάσης προς συγκεκριμένες επιλογές συνεργασίας.


Η Public Issue πραγματοποίησε νέα δημοσκόπηση το Φεβρουάριο για λογαριασμό της "Εφημερίδας των Συντακτών", το πρώτο μέρος της οποίας δημοσιεύεται σήμερα.
Μεταξύ των ερωτήσεων που έχουν τεθεί στους πολίτες που συμμετείχαν, ξεχωρίζει αυτή για την επιθυμητή μορφή της επόμενης κυβέρνησης.
Στην ερώτηση: «Κατά την γνώμη σας, μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, ποια θα ήταν η καλύτερη λύση για τη χώρα;», η υπεροχή των υποστηρικτών των κυβερνήσεων με πάνω από έναν εταίρο είναι σαφής:
-44% συνεργασίας - πολυκομματικές
-23% αυτοδύναμες - μονοκομματικές
-12% οικουμενική
-4% Νέα κόμματα - πρόσωπα
Οι ερωτηθέντες πάντως την ίδια ώρα δεν έχουν καθόλου σαφή εικόνα για το ποιο σχήμα συνεργασίας είναι το βέλτιστο, καθώς στις πιθανές συνεργασίες προκρίνονται:
-9% κυβέρνηση με τα κόμματα της Αριστεράς
-8% διατήρηση της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
-8% μία συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
-7% μία συμμαχία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Από όσους επέλεξαν την λύση της αυτοδύναμης κυβέρνησης, το 10% θέλει ΣΥΡΙΖΑ, το 7% ΝΔ ενώ 2% ελπίζει σε κυβέρνηση Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ