Δημοσκόπηση GPO: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά στο 1,2% -Κανένα κόμμα δεν πείθει - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά στο 1,2% -Κανένα κόμμα δεν πείθει

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις μήνες έχουν μείνει για τη μάχη των Ευρωεκλογών και αυτοδιοίκητων εκλογών και σε δημοσκόπηση της GPO -για λογαριασμό της εκπομπής Ανατροπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega- και όπως προκύπτει, οι πολίτες δεν δείχνουν να πείθονται από την πολιτική κανενός κόμματος.Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα στις ερωτήσεις για τις οικονομικές προτάσεις των κομμάτων, αλλά για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Στο πρώτο ερώτημα πάνω από το 30% των πολιτών δεν συμφωνούν με τις οικονομικές προτάσεις κανενός κόμματος, ενώ στο δεύτερο ερώτημα το 74,2% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι πως το 20,9% συμφωνεί με αυτές της Νέας Δημοκρατίας και το 18,9 εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ ακόμα κι αν αυτό σημαίνει οδυνηρές επιπτώσεις. Συγκεκριμένα, το 65,5% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ πάση θυσία, ενώ το 31,5% επιθυμεί την αποχώρηση από το ευρώ, ποσοστό που παρουσιάζει περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες πτώση. Μάλιστα η πλειοψηφία στη δημοσκόπηση στηρίζει νέο δάνειο από τους εταίρους, χωρίς δεσμευτικούς όρους.

Πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές

Πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές

Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη και στις συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ

Για τις ζυμώσεις στην κεντροαριστερά και στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ, της Συμφωνίας για την Ελλάδα και της Κίνησης των «58» μόνο στις ευρωεκλογές, το 30,4% το αντιμετωπίζει θετικά και το 63,6% αρνητικά.

Στην ερώτηση πόσο πιθανό είναι να ψηφίσουν μία τέτοια συνεργασία στις ευρωεκλογές, η πλειοψηφία σε ποσοστό 67,5% απαντούν «καθόλου», ενώ το 12,3% απαντούν λίγο, αρκετά πιθανό το 9,9% και πολύ το 7,6%.

Εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος ο Σαμαράς

Ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, Σαμαρά και Τσίπρα, ο πρωθυπουργός θεωρείται καταλληλότερος κατά το 42,8% των ερωτηθέντων, ενώ ο κ. Τσίπρας ακολουθεί με ποσοστό 30%. Πάντως, και οι δύο εμφανίζουν ανοδική πορεία των συγκεκριμένων ποσοστών.

Το 62,4% θεωρούν πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση

Το 62,4% θεωρούν πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ενώ το 32,8% είναι αρνητικοί και θεωρούν πως δεν είναι. Σε αντίθεση με αυτά τα ποσοστά το 59,5% θεωρούν πως δεν πρέπει να απαγορευτεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις επόμενες ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, ενώ το 36,8% θεωρούν πως πρέπει να τους απαγορευτεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ δημοσκόπηση GPO
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ