Αλλο ένα ρεκόρ ακρίβειας για την Ελλάδα -Στο πάτωμα ο κατώτατος μισθός, στα ύψη το κόστος σε βασικά αγαθά - iefimerida.gr

Αλλο ένα ρεκόρ ακρίβειας για την Ελλάδα -Στο πάτωμα ο κατώτατος μισθός, στα ύψη το κόστος σε βασικά αγαθά

Αλλο ένα ρεκόρ ακρίβειας για την Ελλάδα -Στο πάτωμα ο κατώτατος μισθός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητική πρωτιά, για άλλη μια φορά, για τη χώρα μας, καθώς το καλάθι του Έλληνα καταναλωτή αποδεικνύεται πως είναι ακριβότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίου πολίτη.Τι δείχνει το καλάθι του καταναλωτή

Οπως γράφουν και τα ΝΕΑ, ενδεικτικό είναι ότι στην Ελλάδα, όπου ο κατώτατος μισθός είναι τα 586 ευρώ, το κόστος για το καλάθι του καταναλωτή με 20 βασικά αγαθά κοστίζει 63,4 ευρώ.

Το αντίστοιχο ποσό για τα ίδια προϊόντα στην Ολλανδία, με κατώτατο μισθό τα 1.478 ευρώ, είναι 50,3 ευρώ και στο Λουξεμβούργο με κατώτατο μισθό τα 1.874 ευρώ, το μέσο καλάθι του καταναλωτή κοστίζει 70,53 ευρώ.

Τα προϊόντα που συμπεριλήφθηκαν στη σχετική έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν μεταξύ άλλων, το ψωμί, το ρύζι, το γάλα, τα αβγά, αλεύρι, βούτυρο, χοιρινό κρέας, μήλα, ντομάτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ