Φονική χιονοθύελλα σαρώνει την Ιαπωνία -Επτά νεκροί και πάνω από 1.000 τραυματίες - iefimerida.gr

Φονική χιονοθύελλα σαρώνει την Ιαπωνία -Επτά νεκροί και πάνω από 1.000 τραυματίες

Φονική χιονοθύελλα σαρώνει την Ιαπωνία -Επτά νεκροί και πάνω από 1.000 τραυματίε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χειρότερη χιονοθύελλα που έχει ζήσει το Τόκιο τον τελευταίο μισό αιώνα σαρώνει την Ιαπωνία. Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 1.000 έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι πως το χιόνι έφτασε σε ύψος 27 εκ. στο Τόκιο το Σάββατο, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί τα τελευταία 45 χρόνια, όπως ανέφερε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία. Μάλιστα η κακοκαιρία «χτύπησε» σε κρίσιμη στιγμή, καθώς την Κυριακή οι 10 εκατ. κάτοικοι του Τόκιο καλούνται να εκλέξουν το νέο κυβερνήτη της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να γίνεται... μαραθώνιος για τον καθαρισμό δρόμων και πεζοδρομίων από το χιόνι.

Σύμφωνα με το NHK μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους επτά άνθρωποι εξαιτίας της κακοκαιρίας ενώ έχουν αναφερθεί και τουλάχιστον 1.051 τραυματισμοί από πτώσεις ή συγκρούσεις οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα αεροδρόμια αφού συνολικά έχουν ακυρωθεί 1.040 πτήσεις. Στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα, που απέχει από το Τόκιο 60 χιλιόμετρα, παραμένουν αποκλεισμένοι 5.000 επιβάτες γιατί οι δρόμοι που το συνδέουν με την πρωτεύουσα είναι σε κακή κατάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ