Η πιο πολυσύχναστη και βρώμικη πισίνα στον κόσμο, όπου η επίσκεψη μπορεί να αποβεί μοιραία [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πιο πολυσύχναστη και βρώμικη πισίνα στον κόσμο, όπου η επίσκεψη μπορεί να αποβεί μοιραία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί για τους περισσότερους ανθρώπους η πισίνα να είναι συνώνυμο της άθλησης, ωστόσο στην Κίνα χρησιμοποιούνται απλώς για δροσιά αφού τις καλοκαιρινές μέρες όπου η ζέστη χτυπάει κόκκινο, μετατρέπονται σε... ουράνια τόξα, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν με τα σωσίβια τους.

Η έλλειψη εγκαταστάσεων για κολύμβηση είναι ο κύριος λόγος που προκαλείται όλος αυτός ο συνωστισμός στην «Νεκρά Θάλασσα της Κίνας», μια πισίνα με θαλασσινό νερό που βρίσκεται στην επαρχία Σιτσουάν και καλύπτει έκταση 30.000 τετραγωνικών μέτρων. Η πισίνα φιλοξενεί 10.000 επισκέπτες τη φορά και το στρίμωγμα δεν είναι το μόνο πρόβλημα, αφού σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Υγείας της Κίνας, το 10% από τις πισίνες υπερβαίνει το όριο, ασφαλούς για τα επίπεδα, της ουρίας (που προέρχεται από τα ούρα).

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης, πως το συνολικό ποσοστό των βακτηρίων σε μια πισίνα μπορεί να φτάσει το 92,3%, ενώ το ποσοστό των βακτηρίων coli αγγίζει το 96,9%. Τα ποσοστά αυτά μπορούν να αποβούν μοιραία για τους κολυμβητές. Είναι ενδεικτικό ότι το 2008, ένας άντρας δηλητηριάστηκε, όταν κατάπιε το νερό της πισίνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα πισίνα πολυκοσμία βρώμικη πισίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ