Γιατί το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας [εικόνα] - iefimerida.gr

Γιατί το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας [εικόνα]

Γιατί το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αφού μας ξυπνάει, μας γεμίζει ενέργεια και μας συγκρατεί από το να τρώμε ακατάσχετα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει το πρωινό τόσο σημαντικό; Την απάντηση δίνει το έξυπνο σχεδιάγραμμα της σχεδιάστριας εταιρείας ρούχων για σεφ, Chef Works που εξηγεί λεπτομερώς γιατί δεν πρέπει ποτέ να φεύγουμε για τη δουλειά μας νηστικοί.

Οπως αναφέρεται στο σχεδιάγραμμα, το να τρώτε καθημερινά ένα καλό πρωινό, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει κατά 34% τις πιθανότητες να αναπτύξετε διαβήτη τύπου 2, ενώ όσοι ξεχνούν συστηματικά το πρωινό, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι στο μέλλον. Αντίθετα όσοι δεν παραλείπουν ποτέ το πρωινό έχουν 43% πιθανότητες να αποφύγουν την παχυσαρκία.

Επίσης όσοι τρώνε τακτικά πρωινό, τρώνε επίσης 12% πιο υγιεινά κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας σε σχέση με όσους το παραλείπουν. Αντίθετα όσοι παραλείπουν το πρωινό, έχουν σοβαρές πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι, αφού σύμφωνα με την έρευνα, καταναλώνουν 40% περισσότερα γλυκά, 55% περισσότερα αναψυκτικά και 45% λιγότερα λαχανικά και30% λιγότερα φρούτα.

Οσο για τα δημοφιλέστερα πρωινά σε όλο τον κόσμο, στη λίστα συμπεριλαμβάνεται πρώτος-πρώτος ο καφές και το γάλα, ενώ ψηλά συγκαταλέγονται επίσης τα δημητριακά, ο χυμός, τα αυγά, το τσάι, το ψωμί, τα φρούτα και τα σάντουιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φαγητό ημέρα έρευνα πρωινό γεύμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ