Πασαρέλα πολιτικών η Κεφαλονιά -Το πολύπαθο νησί ικετεύει για βοήθεια - iefimerida.gr

Πασαρέλα πολιτικών η Κεφαλονιά -Το πολύπαθο νησί ικετεύει για βοήθεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η Κεφαλονιά μετράει τις πληγές της και οι κάτοικοι προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ισχυροί σεισμοί στις περιουσίες τους, οι πολικοί με αφορμή την επιθεώρηση των ζημιών του νησιού σπεύδουν επιτόπου, ο ένας μετά τον άλλο. Αν και αρχικά η επικοινωνιακή αντιμετώπιση του σεισμού είχε γίνει αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης, ανάμεσα στους βουλευτές Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ και Δημήτρη Στρατούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά η Κεφαλονιά μετατράπηκε στον τόπο επίσκεψης υπουργών, βουλευτών και στελεχών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.Εξι υπουργοί στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά

Συνολικά πέντε υπουργοί θα έχουν επιθεωρήσει την Κεφαλονιά, αφού όπως έχει γίνει γνωστό θα μεταβούν στο νησί οι υπουργοί Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.Υπενθυμίζεται πως μετά τον πρώτο σεισμό την Κεφαλονιά είχε επισκεφθεί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Τώρα, σε ρόλο συντονιστή και μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει το νησί σε φυσιολογικούς ρυθμούς καθημερινότητας, βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Μάλιστα, ο κ.Δένδιας κατά την άφιξη του στο Ληξούρι και πριν ξεκινήσει την επιθεώρηση των ζημιών, έγινε αποδέκτης παραπόνων και γιαχουισμάτων από εξοργισμένους και αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι φώναζαν «Εχουμε μείνει χωρίς σπίτια και αυτοί έρχονται με τις γραβάτες τους»

Υπενθυμίζεται πως τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά είχε επισκεφθεί και ο πρωθυπουργό Αντώνης Σαμαράς, μετά τον πρώτο σεισμό που σημειώθηκε την προηγούμενη Κυριακή. Μάλιστα, η επίσκεψη του πρωθυπουργού χαρακτηρίστηκε αιφνιδιαστική και προσωπική απόφαση του κ.Σαμαρά, ο οποίος έδωσε εντολή στον πιλότο του πρωθυπουργικού αεροσκάφος, κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, αντί να προσγειωθεί στην Αθήνα, να μεταβεί στην Κεφαλονιά.

Υπενθυμίζει πως στην Κεφαλονιά βρίσκεται, μαζί με τον κ.Δένδια, και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ενώ την υπουργού Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη θα συνοδεύουν ο Γενικός του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Τουρισμού αλλά και του ΕΟΤ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά πριν την άφιξη Τσίπρα

Εκτός, όμως, από την κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται στην Κεφαλονιά, ενώ η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί, θα πάρει ακόμα πιο επίσημες διαστάσεις με την άφιξη του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα μεταβεί μόλις ολοκληρωθεί η επίσκεψη του στο Παρίσι. Προφανώς η συνεχείς αφίξεις στελεχών της κυβέρνησης οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τακτική και να στείλει με τη σειρά του αντιπροσωπεία του κόμματος, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο νησί.

Αυτή την ώρα στην Κεφαλονιά βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τις Σοφία Σακοράφα, βουλευτή Β' Αθηνών και υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Εσωτερικών, και Θεανώ Φωτίου, βουλευτή Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή που χτύπησε ο εγκέλαδος το νησί, παρούσα ήταν η τοπική βουλευτής, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, όσο και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θοδωρής Γαλιατσάτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ