Θλίψη: Θάλασσα του θανάτου ο Ειρηνικός ωκεανός – Το 98% του βυθού καλύπτεται από πτώματα - iefimerida.gr

Θλίψη: Θάλασσα του θανάτου ο Ειρηνικός ωκεανός – Το 98% του βυθού καλύπτεται από πτώματα

Θλίψη: Θάλασσα του θανάτου ο Ειρηνικός ωκεανός – Το 98% του βυθού καλύπτεται από
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως «θάλασσα» του θανάτου περιγράφεται πλέον ο Ειρηνικός Ωκεανός, ιδιαίτερα μετά από το πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στα πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, καταγράφεται πως το 98% του πυθμένα του ωκεανού καλύπτεται από νεκρή μάζα, κυρίως ψάρια και πλαγκτόν, αλλά και απόβλητα άλλων οργανισμών.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η ζωή στα νερά του μεγαλύτερου ωκεανού του πλανήτη εξαφανίζεται με ιδιαίτερα ανησυχητικούς ρυθμούς, ενώ σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το Μάρτιο του 2012 μόλις το 15 του πυθμένα του ωκεανού καλυπτόταν από νεκρούς οργανισμούς με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 98% στις αρχές του 2013.

Μάλιστα, οι ερευνητές αποκλείουν το φαινόμενο αυτό να προέρχεται από αίτια όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και εκτιμούν ότι η βασική αιτία είναι το τραγικό δυστύχημα της Φουκουσίμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ