Διαμαρτύρονται οι ιδιωτικές κλινικές για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ: Μας το υποσχέθηκε ο Σαμαράς... - iefimerida.gr

Διαμαρτύρονται οι ιδιωτικές κλινικές για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ: Μας το υποσχέθηκε ο Σαμαράς...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρότι πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από τη συνάντηση του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και συμφώνησαν εγγράφως για την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών του ΕΟΠΠΥ προς τις ιδιωτικές Κλινικές, η υπόσχεση δεν τηρήθηκε.

Ο ΣΕΚ επανέρχεται και καταγγέλλει την κυβέρνηση με επιστολή στην οποία επισημαίνεται:
«Το χρονοδιάγραμμα που είχαμε συμφωνήσει για την αποπληρωμή αυτών των οφειλών βρίσκεται στον αέρα, δύο μέρες πριν το τέλος του Ιανουαρίου 2014, που ρητά και κατηγορηματικά προβλεπόταν μεταξύ άλλων ότι θα έχουν αποπληρωθεί οι συσσωρευμένες παλαιές οφειλές, οι οποίες υφίστανται από το 2007 έως τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.
Την ίδια στιγμή, το ποσό του 1,5 δις ευρώ που είχε συμφωνηθεί με την τρόικα να κατευθυνθεί στην αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς του παρόχους υπηρεσιών υγείας - με καταληκτική ημερομηνία απορρόφησης την 31/12/2013 - δεν αξιοποιήθηκε όπως προβλεπόταν για τους ιδιώτες παρόχους υγείας. Απαράδεκτες καθυστερήσεις και ολιγωρίες των αρμοδίων, ακόμα και για αυτά τα χρήματα που η αποπληρωμή τους συζητείται διαρκώς τα προηγούμενα δύο χρόνια και έχουν ζωτική σημασία για την επιβίωση των Κλινικών, ενώ μέχρι και σήμερα, αναρωτιόμαστε εάν έχει γίνει οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να παραταθεί η απορρόφηση αυτών των πόρων.
Επιπροσθέτως, οι δεσμεύσεις που λάβαμε από τον κ. υπουργό, για σχέδιο συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ και ενημέρωση επί εκπόνησης προϋπολογισμού του Οργανισμού, σε ότι μας αφορά για το 2014, δεν έχουν υλοποιηθεί, παρότι τελειώνει ο πρώτος μήνας του έτους. Το στοιχείο αυτό είναι ένα επιπλέον ενδεικτικό σημείο της έλλειψης οργάνωσης και συντονισμού και της αδυναμίας εφαρμογής των αποφάσεων της πολιτείας, με μόνιμα θύματα τους ιδιώτες παρόχους.
Αντιμετωπίζοντας αυτήν την πραγματικότητα, ο ΣΕΚ, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση, να καταγγείλει την αφερεγγυότητα των αρμοδίων».
Ας σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές οι οποίες προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα. Τα μέλη του ΣΕΚ συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εργοδότες της Ελλάδας, συνεισφέρουν σημαντικά στη ελληνική οικονομία και υποστηρίζουν ενεργά τις ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας και ο τομέας απασχολεί άμεσα περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους, συντηρεί περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας μέσω έμμεσων συνεργασιών και επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με νέες υποδομές, νέα ιατρικά πρωτόκολλα, νέες τεχνολογίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ