H παρεξηγημένη τέχνη του μπουρλέσκ που όλοι συγχέουν με το στριπτίζ -Το πριν και το μετά της μεταμόρφωσης [εικόνες] - iefimerida.gr

H παρεξηγημένη τέχνη του μπουρλέσκ που όλοι συγχέουν με το στριπτίζ -Το πριν και το μετά της μεταμόρφωσης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πολλούς ανθρώπους το burlesque είναι ένα συνώνυμο του στριπτίζ, ωστόσο ο φωτογράφος Sean Schedit, αποφάισε να αναδείξει την μοναδικότητα αυτής της ιδιαίτερης τέχνης.

Στη σειρά του με τίτλο «Burlesque», ο φωτογράφος μόδας είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει και να αποτυπώσει με το φακό τους πώς απλοί καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άντρες και γυναίκες μεταμορφώνονται σε μπουρλέσκ.

Το burlesque show, όπως εξηγεί, περιέχει συχνά γυμνό, αλλά ως μέρος της πολύπλευρης μορφής τέχνης και οι «διασκεδαστές» το χρησιμοποιούν σαν στοιχείο για να πουν μια ιστορία.

Η ιστορία του αμερικανικού μπουρλέσκ χρονολογείται από τη δεκαετία του 1860, όταν διάφοροι θίασοι συνδύασαν την κωμωδία με ενορχηστρώσεις αναμεμειγμένες με ψυχαγωγία ενηλίκων.

θιάσους των φορέων τεθεί σε περίτεχνα , όμορφα φωτισμένο και ενορχήστρωσε δείχνει ανάμειξη ψυχαγωγίας ενηλίκων , δημοκρατία πράξεις κωμωδίας και μουσικές αριθμούς .

Η δημοτικότητα αυτής της τέχνης μειώθηκε από τη στιγμή που οι ΗΠΑ μπήκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά μισό αιώνα αργότερα η τέχνη του μπουρλέσκ αναβίωσε με λέσχες και θέατρα που φιλοξένησαν ταλαντούχους ερμηνευτές που είναι άνετοι με τη μερική γυμνότητα .

Το μπουρλέσκ διακρίνεται για τα φανταχτερά του κοστούμια και το ευφάνταστο μακιγιάζ. Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ burlesque στριπτίζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ