Πρωτόφαντες εικόνες: Κατά χιλιάδες οι Ιταλοί περικυκλώνουν τη Σκάλα του Μιλάνου για το τελευταίο αντίο στον μαέστρο Αμπάντο [εικόνες] - iefimerida.gr

Πρωτόφαντες εικόνες: Κατά χιλιάδες οι Ιταλοί περικυκλώνουν τη Σκάλα του Μιλάνου για το τελευταίο αντίο στον μαέστρο Αμπάντο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκαλούν δέος -και κατά κάποιον τρόπο- ελπίδα, οι εικόνες των χιλιάδων πολιτών που έσπευσαν να περικυκλώσουν το ιστορικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου. όχι για να διαμαρτυρηθούν, αλλά για να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο διευθυντή ορχήστρας, Κλαούντιο Αμπάντο που απεβίωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

O Ντάνιελ Μπάρεμπόιμ (φωτογραφία κάτω), καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, διήθυνε την ορχήστρα που έπαιζε την περίφημη Ερόικα του Μπετόβεν. Το θέατρο ήταν άδειο, οι πόρτες άνοιξαν και το πλήθος βυθίστηκε στη σιωπή για να απολαύσει τη συναυλία αφιέρωμα στον κορυφαίο μαέστρο, που από το 1968 ως το 1986 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στη Σκάλα του Μιλάνου.

Οι σημαίες έπνεαν μεσίστιες και οι χιλιάδες πολίτες έμειναν βυθισμένοι στη σιωπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ