Οι ένστολοι ήταν η αρχή -Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ το εφάπαξ του δημοσίου - iefimerida.gr

Οι ένστολοι ήταν η αρχή -Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ το εφάπαξ του δημοσίου

Οι ένστολοι ήταν η αρχή -Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ το εφάπαξ του δημοσίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το εφάπαξ των ένστολων προκάλεσε προβληματισμό στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά αυτός δεν συγκρίνεται με τον πονοκέφαλο που δημιουργούν οι προσφυγές που θα εκδικαστούν προσεχώς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το επόμενο διάστημα θα εκδικαστούν νέες υποθέσεις και στο μικροσκόπιο θα μπει το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των Ταμείων που δεν παίρνουν επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε περίπτωση που οι προσφυγές γίνουν δεκτές, τότε θα προκαλέσουν μεγαλύτερη δημοσιονομική επιβάρυνση σε σύγκριση με εκείνη που προκύπτει από την απόφαση για τους ένστολους.

Ο πονοκέφαλος των στελεχών του ΥΠΟΙΚ εντείνεται από το γεγονός ότι ήδη έχει εκδοθεί απόφαση από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, σύμφωνα με την οποία το εφάπαξ αποτελεί προσωπική περιουσία του ασφαλισμένου, έχει δημιουργηθεί από τις δικές του εισφορές και όποια μείωσή του προσκρούει σε βασικές διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η προσφυγή των πανεπιστημιακών, οι οποίοι επίσης ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις σε αποδοχές και επιδόματα που τους επέβαλε ο νόμος του 2012 για τα ειδικά μισθολόγια.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ