Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις - «Οχι» των πολιτών σε πρόωρες εκλογές - iefimerida.gr

Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις - «Οχι» των πολιτών σε πρόωρες εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με βραχεία κεφαλή έναντι της ΝΔ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο.

Στη δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, η διαφορά είναι στο 0,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 22,2% έναντι 21,6% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 7,7% και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΚΚΕ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,3% και η ΔΗΜΑΡ με 3,2%.

Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών, το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το 33% θεωρεί πιο αξιόπιστο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 27% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο στελεχών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Το 67% μάλιστα δηλώνει πως δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις υποσχέσεις του, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.

Στην έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,8% συγκεντρώνοντας 20,5% έναντι 19,7% της ΝΔ. Ακολουθεί η ΧΑ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 32,7%.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 31% ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 16% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 52% εκτιμά πως όταν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής είτε με μικρή, είτε με μεγάλη διαφορά.

Το 59% εκτιμά πως η χώρα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ