Παπανδρέου: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη -Με επιχειρήματα ντροπής προσπαθούν να δικαιολογήσουν την τραγωδία στο Φαρμακονήσι - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη -Με επιχειρήματα ντροπής προσπαθούν να δικαιολογήσουν την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας για την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι αποδοκίμασε ο Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «επιχειρήματα ντροπής» με τα οποία επιχειρείται να δικαιολογηθεί το τραγικό περιστατικό. Ο πρωην πρωθυπουργός καλεί ταυτόχρονα την κυβέρνηση, αντί να «βολεύτεται» με τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις, να κινηθεί στο πλαίσιο της Ε.Ε. με στόχο μία συνολική πρόταση για το μεταναστευτικό.

Στην παρέμβασή του ο κ. Παπανδρέου εκφράζει επίσης την απογοήτευσή του για τον διάλογο κωφών που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, συνεχίζεται μεταξύ βορρά - νότου στην Ευρώπη για το ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων.

«Πρώτα απ' όλα στην ΕΕ, όπου ο ευρωπαϊκός βορράς ζητά αυξημένη προστασία απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και ο νότος ζητά καταμερισμό των βαρών, χωρίς να ακούει ο ένας τον άλλον. Ένας διάλογος κωφών, στο πλαίσιο του οποίου καταλύεται κάθε έννοια αλληλεγγύης ενώ χάνονται ανθρώπινες ζωές. Το δε δίλημμα "ανοιχτά ή κλειστά σύνορα", αποτελεί άλλη μια υπεκφυγή. Δίνει την εντύπωση ότι μπορούμε να χτίσουμε τείχη και εάν κλειστούμε σε αυτά όλα θα είναι λυμένα», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Εκτός όμως από την ανάγκη ευρωπαϊκης αντίδρασης, σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός, χρειάζεται και η αντίδραση της Ελλάδας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται από «τα επιχειρήματα ντροπής που επιστρατεύτηκαν για να δικαιολογήσουν γεγονότα απαράδεκτα».

Η Ελλάδα, ως προεδρία, καταλήγει στην τοποθέτησή του ο κ. Παπανδρέου, οφείλει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης της ΕΕ, για τη διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης, «αντί να επαναπαύεται στις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας».

Στο ίδιο πλαίσιο, ζητεί να υπάρξει διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης του Φαρμακονησίου και εφόσον υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ