Economist: Τα νέα golden boys δεν είναι πια στις τράπεζες αλλά στις νέες τεχνολογίες - iefimerida.gr

Economist: Τα νέα golden boys δεν είναι πια στις τράπεζες αλλά στις νέες τεχνολογίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2014 φέρνει μεγάλες ανακατατάξεις σε όλα τα επίπεδα. Ανάπτυξη και οικονομία θα είναι οι τομείς των αλλαγών σύμφωνα με τον Economist. Ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού The Economist, Ντάνιελ Φράνκλιν παρουσίασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την ετήσια έκδοση του βρετανικού ομίλου «Ο Κόσμος το 2014» για την Ελλάδα και την Κύπρο. Μεταξύ άλλων μίλησε για τα νέα golden boys και τους πρωτοπόρους της οικονομικής ανάπτυξης.Συγκεκριμένα, προέβλεψε ότι το 2014 τα καλά οικονομικά νέα θα έρθουν από τη Δύση, με τις χώρες του G4 να συνδράμουν στο παγκόσμιο πραγματικό ΑΕΠ κατά $544 δις (ΗΠΑ - $370 δις, Ιαπωνία – $91 δις, Βρετανία – $43 δις, Γερμανία – $40 δις).

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ελίτ των επιτυχημένων επιχειρηματιών στον τομέα της τεχνολογίας, θα διαδεχθεί τα golden boys των τραπεζών, στο παγκόσμιο οικονομικό προσκήνιο και κατ' επέκταση θα αποτελέσει το «κόκκινο πανί» για τη διεθνή κοινή γνώμη.

Στην κορυφή της κατάταξης, με βάση την ταχύτητα οικονομικής ανάπτυξης, τοποθέτησε -στη θέση της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Κίνας, η οποία είναι πλέον χώρα μεσαίου εισοδήματος με πιο αργή ανάπτυξη-, χώρες όπως το Νότιο Σουδάν και η Μογγολία.

Η Δύση παίρνει τη σκυτάλη της ανάπτυξης, τα golden boys των τραπεζών κάνουν στην άκρη για να περάσει η ελίτ της τεχνολογίας, το ψηλότερο κτήριο ανά την υφήλιο ξεπροβάλλει στην Κίνα και τα 2/5 του παγκόσμιου πληθυσμού στέκονται μπροστά σε μία κάλπη, την ώρα που γίνεται πραγματικότητα το πρώτο εμπορικό ταξίδι στο διάστημα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της κατασκευής του το Sky City (Σαγκάη) που θα είναι το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο, με ύψος 838 μέτρα.
Στον ιδρυτή της Virgin, Richard Branson θα διοργανώσει το πρώτο εμπορικό ταξίδι στο διάστημα, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ίδιος μαζί με τα δύο παιδιά του.

Ποιος θα ηγεμονεύσει το 2014; Μεγάλοι «παίκτες», όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ αλλά και η Κίνα θα έχουν σκυμμένο το κεφάλι στα εσωτερικά μέτωπα, εν μέσω πολιτικής αστάθειας, που θα απορρέει από τις οικονομικές δυσκολίες.

Παράλληλα, μετέφερε την εκτίμηση του Economist ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης, γεγονός το οποίο απέδωσε στο έβδομο συνεχιζόμενο έτος ύφεσης της οικονομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Economist περιοδικό golden boys
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ