Ανθρωποκυνηγητό για να βρουν τον Ξηρό και τους συνεργάτες του: Βρήκαν όπλα σε σπίτια - Δύο συλλήψεις - iefimerida.gr

Ανθρωποκυνηγητό για να βρουν τον Ξηρό και τους συνεργάτες του: Βρήκαν όπλα σε σπίτια - Δύο συλλήψεις

Ανθρωποκυνηγητό για να βρουν τον Ξηρό και τους συνεργάτες του: Βρήκαν όπλα σε σπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κομμάτια του παζλ προσπαθούν να ενώσουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο να σχηματίσουν κλοίο γύρω από τον φυγά της 17Ν, Χριστόδουλο Ξηρό και τους συνεργάτες τους.

Από το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα σε σπίτια σε Αττική και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για ύπαρξη οπλισμού και πυρομαχικών.

Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για το σπίτι ενός ατόμου που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, το οποίο έχει συλληφθεί.

Από τις Αρχές τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί, ακόμη, επίσημα, ωστόσο, ο συλληφθείς φέρεται να είναι άτομο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί με άλλους αντιεξουσιαστές για κλοπή οπλισμού ανδρών των ΜΑΤ.

Επιπλέον, οι έρευνες που διεξάγονται σε αρκετά σπίτια και στις δύο πόλεις επικεντρώνονται σε συγγενείς του Χριστόδουλου Ξηρού στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα αναζητούνται στοιχεία για την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και ενδεχομένως συνεργάτες του φυγά εκτελεστή της 17Ν.

Λίγα λεπτά μετά από την πρώτη σύλληψη κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε άλλο ένα άτομο, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται επίσης για ένα άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο σπίτι του οποίου, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών (χασίς και κοκαΐνη), σιδερογροθιά, δύο σπρέι πιπεριού και αεροβόλο πιστόλι.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί δεδομένο πως ο Χριστόδουλος Ξηρός καλύπτεται από ένα καλά οργανωμένο δίκτυο προστασίας, ενώ, υπάρχει η βεβαιότητα πως σε αυτό συμμετέχουν μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλων ομάδω της λεγόμενης νέας τρομοκρατίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ