Το «μανιφέστο» Ξηρού: Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται αιματοκύλισμα και νέο κύκλο τρομοκρατίας - iefimerida.gr

Το «μανιφέστο» Ξηρού: Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται αιματοκύλισμα και νέο κύκλο τρομοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός έχει σημάνει σε Αντιτρομοκρατική και ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από την επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος με βίντεο και επιστολή του ανακοίνωσε την επιστροφή του στην ένοπλη πάλη και προαναγγέλλει νέο τρομοκρατικό χτύπημα άμεσα.

Μάλιστα, οι επικεφαλής των ερευνών φέρεται να είναι πεπεισμένοι ότι το επόμενο χτύπημα του Ξηρού θα γίνει σύντομα, καθώς, δείχνει πως βγήκε από τη φυλακή για να σκοτώσει άμεσα.

Οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται πρώτον στο internet cafe από το οποίο έστειλε την επιστολή και το βίντεο ο Χριστόδουλος Ξηρός, ωστόσο, δύσκολα θα μπορέσουν να βγουν κρίσιμα συμπεράσματα, καθώς, ούτως ή άλλως η επιστολή έχει ημερομηνία 14 Ιανουαρίου.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι για την κινηματογράφηση του βίντεο τον Ξηρό βοήθησαν τουλάχιστον δύο με τρία άτομα, καθώς, είναι εμφανές ότι ο φυγάς κοιτάζει σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις σε κείμενο που είναι γραμμένα τα όσα αναφέρει.

Το μόνο σίγουρο για τις Αρχές είναι πως βρίσκεται αυτή τη στιγμή μέσα σε ένα καλά οργανωμένο δίκτυο προστασίας.

Ερωτήματα, πάντως προκαλεί και το γεγονός ότι το πλήρες κείμενο της επιστολής που είναι 14 σελίδες έχει ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2013, δηλαδή μια ημέρα πριν λάβει την άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στην ΕΛ.ΑΣ. είναι πεπεισμένοι, πλέον, πως τον Ξηρό κρύβουν στο κέντρο της Αθήνας μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», έπειτα και από τις αποκαλύψες για τις στενές του επαφές με τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης στον Κορυδαλλό.

Θέλει να ενώσει τις ομάδες του αντάρτικου

Εκείνο που εξάγεται από την επιστολή και το βίντεο είναι ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός επιθυμεί να αυτοανακηρυχθεί ως ο «ενωτικός αρχηγός» του αντάρτικου πόλεως και προαναγγέλει νέο κύκλο τρομοκρατικών χτυπημάτων, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι υπογράφει ως «ελεύθερο μέλος της 17Ν» θέλωντας να υποδείξει ότι υπάρχει συνέχεια στη δράση της οργάνωσης.

Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά του στις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν να έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» ανάμεσα στις ένοπλες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου με τον «Μανώλη» της 17Ν να τους καλεί να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές και να ενωθούν όλοι μαζί. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαφωνούμε. Εχουμε πόλεμο» τονίζει με νόημα.

Επίσης, εκείνο που ανησυχεί τις Αρχές, όπως αναφέρει το «Βήμα» είναι ότι δεν έχει τις μηδενιστικές αναφορές που χρησιμοποιούσαν οι «Πυρήνες» ή η «Σέχτα» στις προκηρύξεις του αλλά μιλάει για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα όπως οι παραδοσιακές ένοπλες οργανώσεις τύπου 17Ν και ΕΛΑ.

Σε πολλά σημεία άλλωστε ο λόγος του κρίνεται έως και παραληρηματικός καθώς ξεκινάει από το Ρήγα Φερραίο και τελειώνει με τον Αισχύλο, ενώ κάνει αναφορές στην Επανάσταση του 1821, αλλά και στον αγώνα του Αρη Βελουχιώτη.

Σοβαρές απειλές κατά πάντων, ακόμη και σε ελεγκτές εισιτηρίων

Ο εκτελεστής της 17Ν αναφέρει πως η Ελλάδα μετά από τρία χρόνια Μνημονίου δεν έχει πλέον εργασιακά δικαιώματα, αλλά μόνο αυτόχειρες, ανθρώπους που τρώνε από συσσίτια, ανέργους, ανθρώπους που εργάζονται χωρίς να πληρώνονται.

Στη συνεχεία προτείνει στους «συντρόφους» του να αντιδράσουν άμεσα και τονίζει πως μόνο με σύγκρουση και ανατροπή όλα θα κατακτηθούν, έτσι γινόταν πάντα με αγώνες και ποταμούς αίματος.

Προτείνει ακόμη:

  • Εκδίωξη πολιτικού προσωπικού
  • Παραδειγματική τιμωρία
  • Δήμευση περιουσία πολιτικών και τραπεζών
  • Εξοδος της χώρας από ευρώ
  • Ακύρωση Μνημονίων
  • Οργάνωση δημόσιας παιδείας και δημόσιας υγείας
  • Να μην πληρώνει κανείς λογαριασμούς, ούτε εφορία
  • Ομάδες περιφρούρησης σε όλες τις γειτονιές για κυνήγι σε όσους προσπαθούν να κάνουν κατασχέσεις, να κόψουν το ρεύμα ή το νερό

Και στη συνέχεια εκτοξεύει απειλές:

«Ραβδί και φτύσιμο σε πολιτικούς, συνδικαλιστές, δημοσιογράφος, μπάτσους, σεκιουριτάδες, εισπράκτορες, εμπόρους ναρκωτικούς, ελεγκτές και προπαγανδιστές του εχθρού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την ανάγνωση του κειμένου κάνει έκκληση «στους συντρόφους που υιοθετούν το αντάρτικο. Εχουμε πόλεμο να δώσουμε μάχες όλοι μαζί και όχι ψιλή κουβέντα».

Τέλος λέει «Ηρθε η ώρα της μάχης, τώρα η δική μας ώρα όπως το 41 του Αρη και το 21 του Καραϊσκάκη» και τονίζει «Καλή αντάμωση στα γουναράδικα», παραπέμποντας στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλο

Αναλυτικά η επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού, όπως δημοσιεύθηξε στο indymedia:

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»

Επειδή οι γνωστοί κροκόδειλοι των ΜΜΕ θ' αρχίσουν τις κλάψες για τα απολεσθέντα δικαιώματα, και θα ζητάνε όπως πάντα αίμα στην αρένα, έχω να πω τα εξής:

Καταρχάς, η δημοκρατία σας έχει αποθάνει προ πολλού και το εξάμβλωμα που έχει απομείνει είναι τόσο εξόφθαλμα φασιστικό που εξέχουν γύρω του οι αγκύλες της σβάστικας.

Μην παριστάνετε λοιπόν τους τιμητές και τους προστάτες τη στιγμή που δολοφονείτε τους νέους για 1.40€ και δεν σας καίγεται και καρφί. Όχι σε εμάς, απατεώνες των ΜΜΕ, φερέφωνα των δανειστών, δωσίλογοι του Δ' Ράιχ.

Είναι φυσικό η έξοδός μου να προκαλεί πανικό και τρόμο σε σας και σ' αυτούς που υπηρετείτε!

Αλλά όχι στην κοινωνία και στον λαό.

Είστε απέναντί μας, είστε τσανάκια αυτών που μας καταστρέψανε και αυτό είναι πλέον συνείδηση όλων.

Δε μας ξεγελάτε πια.

Δε σας σώζει τίποτα, ούτε τα Νταχάου που σχεδιάζετε, ούτε οι στρατιές των μισθοφόρων. Ότι και να κάνετε πολύ σύντομα το ποτάμι της οργής θα φουντώσει και θα σας πνίξει!

Και σας προειδοποιώ:

Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!

Για την ώρα τους αφιερώνω έναν στίχο απ' το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου
"Καραϊσκάκης".

"Όταν γυρίσω θα σας γαμήσω"

Το αν κατάφερα να πείσω τους δεσμώτες να μου χορηγήσουν άδεια, το θεωρώ προσωπική επιτυχία και θα τους απαντήσω με την φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: "Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο". Πράξη βέβαια που πλήρωσε με την ζωή του παιδιού του, που ήταν όμηρος του Αλή Πασά.

Αν ήσασταν έξυπνοι θα μας είχατε δώσει όχι απλά άδειες αλλά και ελευθερία, όμως φυσικά δεν είστε.

Τώρα την ύστατη ώρα αντί να φωνασκείτε υστερικά, να ετοιμάζετε πιο σκληρούς νόμους και πιο σκληρή καταστολή – που δείχνει και το μέτρο της δημοκρατίας σας – καλύτερα να ετοιμάζετε την ντροπιαστική φυγή σας.

Γιατί η βασιλεία σας τελείωσε και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι!

Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στις δάφνες της προηγούμενης δράσης μου και να επαναλαμβάνω την καραμέλα της εποχής "κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι". Δεν το έπραξα.

Η επιλογή μου να παραβιάσω την άδεια καταστρέφει πρώτα-πρώτα την δική μου "πορεία".

Όμως τι προοπτικές μπορεί να έχει κανείς όταν βλέπει την κοινωνία να καταρρέει, τη χώρα να καταστρέφεται και τον λαό να οδηγείται στον εξανδραποδισμό; Μέχρι πότε θα βλέπουμε εν έτει 2014 ανθρώπους να πεθαίνουν απ' τα μαγκάλια και να μένουμε απαθείς; Εγώ πάντως όχι!

Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος.

Δεν θέλουμε τα ευεργετήματά σας, κρατείστε τα να φιλοδωρείτε κανέναν ρουφιάνο σας.

Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ' όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων.

Θα κλείσω με ένα κομμάτι από την πολιτική μου δήλωση αντί απολογίας στο εφετείο, τον Νοέμβρη του 2006: "Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε.

Και θα ξαναπώ τον ίδιο στίχο από τον Προμηθέα Δεσμώτη.
'Χτυπάτε, αλυσοδένετε το σώμα σκλάβοι του Δία
ο νους – η ψυχή παραμένει λεύτερη"» .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ