Απαγωγή Καραμολέγκου: Οργανωμένο σχέδιο με ερασιτεχνική εκτέλεση - Πως πείστηκε ο δράστης να παραδοθεί - iefimerida.gr

Απαγωγή Καραμολέγκου: Οργανωμένο σχέδιο με ερασιτεχνική εκτέλεση - Πως πείστηκε ο δράστης να παραδοθεί

Η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε το κρησφύγετο των απαγωγέων Καραμολέγκου: Νέα δεδομένα στην υπόθε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντοπίστηκε από άνδρες του Τμήματος Απαγωγών της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών το κρησφύγετο που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς του Μανώλη Καραμολέγκου στην Κερατέα. Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Βιομηχανική Ζώνη της Κερατέας στη συμβολή των οδών Αγίου Σεραφείμ και Ειρήνης, στο οποίο οι δράστες έκρυψαν τον επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν να βρεθεί γενετικό υλικό ή άλλα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στην απαγωγή.

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι απαγωγείς του Μανώλη Καραμολέγκου ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του τρίτου συνεργού τους καθώς και άλλων τριών ατόμων που εκτιμάται ότι συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων εισαγγελέα ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα: Αρπαγή κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία.

Εγκέφαλος της επιχείρησης φέρεται να είναι ο απαγωγέας που παραδόθηκε χθες προσερχόμενος στην αστυνομία μαζί με τον επιχειρηματία. Ισχυρίστηκε ότι παλιότερα έκανε μεροκάματα σε επιχειρήσεις που ήταν κοντά σε αυτή του κ. Καραμολέγκου -ο οποίος επίσης διέψευσε σήμερα ότι ο απαγωγέας υπήρξε ποτέ υπάλληλός του- και ότι τον έβλεπε με ακριβά αυτοκίνητα να πηγαίνει στο εργοστάσιό του ενώ αποκάλυψε ότι κατόπιν βρήκε τους συνεργούς του και αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Αναφορικά με τα κρησφύγετα των κακοποιών -των οποίων την τοποθεσία ο απαγωγέας δεν έχει αποκαλύψει-φαίνεται ότι το ένα βρισκόταν στα βόρεια προάστια και επρόκειται για εξοχική κατοικία και το άλλο στα νότια στην περιοχή της Κερατέας, το οποίο ήταν αγροικία. Ο επιχειρηματίας φαίνεται ότι αρχικά μεταφέρθηκε στην εξοχική κατοικία και εν συνεχεία στην αγροικία.

Ο Μολδαβός μπήκε στην αγροικία μαζί με τον Μανώλη Καραμολέγκο ενώ οι άλλοι δυο επιβιβάστηκαν σε ένα ταξί και εξαφανίστηκαν. Πριν φθάσουν στην αγροικία, είχαν ήδη συναντήσει πολλά μπλόκα της αστυνομίας, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο επιχειρηματίας προσπαθώντας να πείσει τον απαγωγέα του ότι αργά ή γρήγορα θα συλληφθεί.

Ολος ο δραματικός διάλογος Καραμολέγκου - απαγωγέα

«Φίλε μου όλα έχουν ένα τέλος. Δεν βλέπεις όλες αυτές τις ιστορίες με τις απαγωγές που στο τέλος τους πιάνουν όλους; Όπου να είναι θα έρθει και η ώρα σας και θα είναι κρίμα για σένα. Ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Δεν είδες πόσοι αστυνομικοί υπάρχουν στην περιοχή; Να δεις που οι συνεργοί σου αργούν να έρθουν γιατί τους έχουν πιάσει ήδη», είπε αρχικά ο κ. Καραμολέγκος στον απαγωγέα του, σύμφωνα με το Εθνος.

Στη συνέχεια εκείνος φαίνεται πως κάλεσε τους δυο συνεργούς του στο τηλέφωνο δυο φορές αλλά εκείνοι δεν απάντησαν.

«Είδες που στα έλεγα, δεν απαντούν γιατί τους έχουν πιάσει. Καλύτερα να πάμε μαζί στο τμήμα και να παραδοθείς, να δείξουν κάποια επιείκεια για σένα. Πάντως, να ξέρεις εγώ το βλέπω ότι είναι θέμα χρόνου να μπουν εδώ μέσα και να σε πιάσουν», απάντησε ο επιχειρηματίας.

Εν συνεχεία περπάτησαν έξω από την αγροικία που βρισκόταν στα νότια προάστια και σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο από τον οδηγό του οποίου ζήτησαν να τους μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα.

Απαγωγή Καραμολέγκου: Οργανωμένο σχέδιο με ερασιτεχνική εκτέλεση - Πως πείστηκε ο δράστης να παραδοθεί | iefimerida.gr 0
Απαγωγή Καραμολέγκου: Οργανωμένο σχέδιο με ερασιτεχνική εκτέλεση - Πως πείστηκε ο δράστης να παραδοθεί | iefimerida.gr 1

Το χρονικό της απαγωγής

Δεκαέξι ολόκληρες ώρες κράτησε η δραματική ομηρία του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου, ο οποίος έπεσε στα χέρια των απαγωγέων του το βράδυ της Τρίτης, αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη και έπεισε έναν από αυτούς να παραδοθεί μαζί του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο επιχειρηματίας απήχθη το βράδυ της Δευτέρας, γύρω στις 23.00, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στην Πεντέλη, από το εργοστάσιο.

Πως έστησαν την παγίδα με το ψεύτικο τροχαίο

Ο κ. Καραμολέγκος είχε τηλεφωνήσει φεύγοντας από το εργοστάσιο στο σπίτι του για να τον περιμένουν για φαγητό, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Μια ομάδα που προφανώς παρακολουθούσε τον επιχειρηματία έστησε ένα ψεύτικο σκηνικό τροχαίο στην συμβολή των οδών Κλεισθένους και Οσσας στον Γέραακ και μόλις το αυτοκίνητο του κ. Καραμολέγκου πέρασε από το σημείο ένα μηχανάκι (κλεμμένο σύμφωνα με την Αστυνομία) έπεσε πάνω του.

Ο επιχειρηματίας πιστεύοντας ότι έχει προκληθεί τροχαίο βγήκε έξω από το αυτοκίνητό του για να βοηθήσει τον τραυματία και εκείνη τη στιγμή οι άλλοι δύο απαγωγείς του επιτέθηκαν και ακολούθησε μικρή πάλη.

Ο επιχειρηματίας πιθανότατα αντιστάθηκε, γιατί στο σημείο βρέθηκαν κηλίδες αίματος, αλλά και τα γυαλιά του απαχθέντα.

Οι απαγωγείς τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, αφήνοντας στο σημείο, ένα από τα δίκυκλα που χρησιμοποίησαν.

Κάτοικοι της περιοχής που είδαν την σκηνή της απαγωγής, ειδοποίησαν την Αστυνομία και στην περιοχή άρχισαν αναζητήσεις, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι ακριβώς είχε συμβεί.

Τα γυαλιά έδωσαν το «στίγμα».

Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω στον γιο του κ. Καραμολέγκου, ο οποίος, είχε βγει να ψάξει τον πατέρα του, στην διαδρομή που ακολουθούσε για το σπίτι τους στην Πεντέλη, επειδή είχε αργήσει πολύ και ανησύχησαν. Ο γιος του κ. Καραμολέγκου είδε τα γυλιά του πατέρα του και τα αναγνώρισε αναφέροντάς το στους αστυνομικούς.

Ετσι διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο πράγματι για απαγωγή και ενημερώθηκε η Ασφάλεια, η οποία ανέλαβε την υπόθεση και είχε συνεχώς επαφή με την οικογένεια.

Επως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, από την πρώτη στιγμή, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, με τη συμμετοχή ψυχολόγων, διαπραγματευτών και εξειδικευμένων αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της άμεσης ενεργοποίησης για την διερεύνηση της υπόθεσης, οριοθετήθηκαν περιοχές της Αττικής, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είχε μεταφερθεί ο απαχθείς.

Συγκεκριμένα, από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του επιχειρηματία, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κινούνταν στην περιοχή των Μεσογείων και ειδικότερα προς την πλευρά του Κουβαρά.

Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα και αποκλείστηκαν, με ισχυρές δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.

Το πρωί, οι δράστες τηλεφώνησαν στην οικογένεια ζητώντας λύτρα, ενώ ο ίδιος ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης του, ζητώντας του να συγκεντρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό (δύο εκατομμύρια ευρώ αναφέρουν οι πληροφορίες) και θα τον ενημέρωνε τι θα το έκαναν.

Το προφίλ των απαγωγέων

Ο δράστης που παραδόθηκε μαζί με τον επιχειρηματία, είναι Μολδαβός, 37 ετών, και με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες ήταν εργαζόμενος στις επιχειρήσεις του Μανώλη Καραμολέγκου. Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι οι δύο άνδρες είχαν κάποια οικειότητα και έτσι ο επιχειρηματίας κατάφερε να τον πείσει.

Μολδαβικής καταγωγής φέρεται να είναι και ο έτερος από τους συλληφθέντες, ενώ από την αστυνομία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «εγκέφαλος» της απαγωγής να είναι Ελληνας.

Εκείνο που προσπαθούν πλέον να συνθέσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είναι το προφίλ των απαγωγέων και το εάν εμπλέκονται σε άλλες παράνομες πράξεις, καθώς, τουλάχιστον στην υπόθεση Καραμολέγκου οι χειρισμοί τους κρίνονται ερασιτεχνικοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απαγωγή Μανώλης Καραμολέγκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ