Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ -Οι διαφορές και οι ομοιότητες με το παλιό [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ -Οι διαφορές και οι ομοιότητες με το παλιό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tα νέα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ της σειράς Ευρώπη, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία από τις 23 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσίασε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η νέα σειρά χαρτονομισμάτων Ευρώπη εκδίδεται 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του ευρώ και κατά αύξουσα ονομαστική αξία. Ηδη κυκλοφορεί το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ, ενώ σειρά μετά από αυτό των 10 ευρώ θα πάρει το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Στο ολόγραμμα και το υδατογράφημα των νέων τραπεζογραμματίων των 10 ευρώ απεικονίζεται προσωπογραφία της Ευρώπης, μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία προέρχεται και η ονομασία της ηπείρου. Το σχέδιο, δηλαδή, βασίζεται στο θέμα «Εποχές και ρυθμοί» που είχε και η πρώτη σειρά τραπεζογραμματίων. Όμως, τα νέα τραπεζογραμμάτια έχουν τροποποιηθεί οπτικά προκειμένου να αποκτήσουν μια νέα εικόνα και να ενσωματώσουν ορισμένα νέα και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ