Μπούκουρας: Ο χρυσαυγίτης αρτοποιός-βουλευτής που δήλωσε ότι ήταν ΠΑΣΟΚ και θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου - iefimerida.gr

Μπούκουρας: Ο χρυσαυγίτης αρτοποιός-βουλευτής που δήλωσε ότι ήταν ΠΑΣΟΚ και θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσωρινά κρατούμενος θα παραμείνει ο βουλευτής Κορίνθου της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, με τον ίδιον να ακολουθεί το δόγμα «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα».

Ο κ. Μπούκουρας επικαλέσθηκε το παρελθόν του ως οπαδός του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και την υποψηφιότητά του το 2010 στα ψηφοδέλτια του -παρασκηνιακά υποστηριζόμενου από την Νέα Δημοκρατία- δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο Στάθης Μπούκουρας, περιγράφοντας την γνωριμία του με τον Ηλία Παναγιώταρο στα τέλη του 2010 όταν όπως υποστήριξε ήθελε να αγοράσει μπλούζες για την ομάδα ποδοσφαίρου της Αθούπολης, δήλωσε υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου. Είπε χαρακτηριστικά:

«Εγώ του είπα ότι η οικογένεια μου άνηκε ιδεολογικά ανέκαθεν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ο πατέρας μου ήταν και μέλος του κόμματος. Εγώ πάντοτε ψήφιζα ΠΑΣΟΚ γιατί ήμουν θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου και κυρίως με εξέφραζε ιδεολογικά το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80, όπως εκφραζόταν μέσω του Ανδρέα Παπανδρέου και κυρίως σε ότι είχε να κάνει με το σύνθημα του «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», διότι πάντοτε πίστευα και πιστεύω ότι η χώρα μας θα εξέλθει από την οικονομική κρίση, μόνο αν στηριχθεί στην εθνική της παραγωγή, με στόχο να ξαναγίνει αυτάρκης και ότι δεν χρειάζεται να στρεφόμαστε μονίμως στην Ευρώπη για εξεύρεση χρημάτων, αλλά θα πρέπει να αναπτύξουμε δική μας παραγωγή και να εκμεταλλευτούμε τον εθνικό μας πλούτο που μένει ανεκμετάλλευτος και τον οποίο εποφθαλμιούν οι υποτίθεται πρόθυμοι να μας βοηθήσουν ευρωπαϊκοί μας εταίροι, που στην πραγματικότητα θέλουν να μας εκμεταλλευτούν.

Βέβαια του εξήγησα ότι από τότε που ψήφιζα ΠΑΣΟΚ υπό αυτό το πρίσμα το εν λόγω κόμμα άλλαξε ιδεολογικό προσανατολισμό και πλέον δρα όχι ως ένα σοσιαλιστικό κίνημα, αλλά σαν ένα δεξιό κόμμα με έντονη την ευρωπαϊκή του προσέγγιση και ότι αυτό με έχει απογοητεύσει, αλλά εξακολουθώ να ψηφίζω για συναισθηματικούς λόγους και λόγους παράδοσης της οικογένειας μου.

Μάλιστα του εξήγησα ότι γι' αυτό το λόγο δεν προβληματίστηκα να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Περιστερίου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Ανδρέα Παχατουρίδη που δεν ανήκει στον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού ούτως ή άλλως οι εκλογές στον χώρο της Αυτοδιοίκησης είναι εκλογές προσώπων και όχι κομματικές και ήθελα να βοηθήσω την πόλη που μεγαλώνω τα παιδιά μου και αναπτύσσω την επαγγελματική μου δραστηριότητα».

Ο αρτοποιός από την Κόρινθο που κατοικούσε στο Περιστέρι και είχε πρατήριο άρτου στην Λεωφόρο Κένεντι, όχι μόνο «άδειασε» τους υπόλοιπους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, αλλά παρουσιάστηκε σαν ένας αντιναζιστής, χωρίς να έχει το παραμικρό πρόβλημα με τους αλλοδαπούς. Χαρακτηριστικό σημείο στην απολογία του, είναι αυτό που υποστηρίζει ότι απασχολούσε μετανάστες στο κατάστημα του: «Συγκεκριμένα στο κατάστημα μου Mr Πεϊνιρλί εργάζοταν οι αλλοδαποί Taxo Anastasio του Soubi και Dete Rita του Behar, χωρίς ποτέ να τους έχω συμπεριφερθεί μειωτικά ή να έχω εκδηλώσει σε βάρος τους κάποια διάθεση εκμετάλλευσης τους. Αντιθέτως λειτουργούσαμε όλοι μαζί σαν ομάδα».

Τι λέει για τις σχέσεις του με την Νέα Δημοκρατία και με στενό συνεργάτη του Αδωνι Γεωργιάδη

Παράλληλα, ο κ. Μπούκουρας όχι μόνο δηλώνει πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ με σοσιαλιστικές καταβολές, αλλά επίσης σημείωσε ότι το 2010 είχε συμπεριληφθεί σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στα ψηφοδέλτια του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, με προτροπή συνεργάτη του Αδωνι Γεωργιάδη. Αναφέρει ο κ. Μπούκουρας: «Πιο συγκεκριμένα, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Καραθάνος, νυν στενός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, μου πρότεινε να συμμετάσχω ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Παχατουρίδη στις δημοτικές εκλογές και εντέλει ήρθα 9ος και δεν εκλέχθηκα στις 6 εκλόγιμες θέσεις για ελάχιστες ψήφους. Μάλιστα λόγω του ότι ναι μεν ο κ. Παχατουρίδης στηριζόταν ανεπίσημα από την Νέα Δημοκρατία, αλλά επίσημα ''κατέβαινε'' στις εκλογές χωρίς επίσημο χρίσμα από κάποιο κόμμα, δεν υπήρχε πρόβλημα να συμμετέχω στον συνδυασμό, παρότι κομματικά, τόσο εγώ, όσο και η οικογένεια μου, ανήκαμε πολιτικά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ».

«Αδειασε» την Χρυσή Αυγή στην απολογία του

Ο βουλευτής της ΧΑ, υποστήριξε στους ανακριτές ότι η σχέση του με την Χρυσή Αυγή ήταν καθαρά υποστηρικτική, χωρίς να έχει την παραμικρή ανάμειξη στην ιδεολογία της, σημειώνοντας μάλιστα πως δεν μπορούσε να γίνει μέλος τους κόμματος λόγω του ότι προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ και έπρεπε να περάσει ένα απαιτούμενο διάστημα, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι στις συγκεντρώσεις που έδωσε το παρών δεν άκουσε ποτέ τίποτα περί εθνικοσοσιαλισμού ή ναζισμού και δήλωσε αντιναζιστής. «Εξάλλου επειδή όχι μόνο δεν είμαι ναζιστής, αλλά είμαι αντιναζιστής, αρνούμαι να υιοθετήσω την ναζιστική κατασκευή της συλλογικής ευθύνης», δήλωσε στους ανακριτές.

Πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΝΔ κατέθεσαν ως μάρτυρες υποστήριξης του Μπούκουρα

Τέλος, το left.gr αναφέρει πως αρκετά σημαντικά στελέχη της ΝΔ από την Κόρινθο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Στάθη Μπούκουρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα κατέθεσαν υπέρ του χρυσαυγίτη βουλευτή οι ακόλουθοι:

  • Ο Αννίβας Παπακυριάκος, Δήμαρχος Βέλου-Βόχας υποστηριζόμενος από την ΝΔ
  • Ο Βασίλης Νανόπουλος- Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου υποστηριζόμενος από την ΝΔ
  • Ο Γιάννης Γκεζερλής-Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου
  • Ο Γιώργος Γεωργούσης-Πρόεδρος Ενωσης γεωργικών Συνεταιρισμών Νεμέας
  • Ο Γιάννης Βαφειάδης-Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κορινθίας
  • Ο Σωκράτης Τόγιας-Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ