Συνελήφθη στην Τουρκία ο Αγγελος Φιλιππίδης - iefimerida.gr

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Αγγελος Φιλιππίδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται ο Αγγελος Φιλιππίδης, που συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που εμπλέκεται στην υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων, αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα το αργότερο έως το πρωί της Κυριακής. Ο ίδιος λίγη ώρα έπειτα από τη σύλληψή του δήλωσε πως δεν κρυβόταν και ότι είχε ήδη δρομολογήσει την επιστροφή του στην Αθήνα για τη Δευτέρα.

Τα τελευταία 24ωρα σε πολλές τηλεφωνικές συνεντεύξεις του ο Αγγελος Φιλιππίδης άφηνε να εννοηθεί πως βρισκόταν στις ΗΠΑ για επαγγελματικές του υποχρεώσεις και δήλωνε πως θα επιστρέψει στην Αθήνα για να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη Δευτέρα. Τελικά το κινητό του τηλέφωνο ήταν εκείνο που πρόδωσε τη θέση του.

Ο κ. Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Η σύλληψη έγινε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

H Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε από τις τουρκικές αρχές το πρωί του Σαββάτου ότι συνελήφθη άτομο, πιθανότατα ο Αγγελος Φιλιππίδης. Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν στοιχεία προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση του συλληφθέντος τα οποία και εστάλησαν.

Κατά τη σύλληψη στο ξενοδοχείο βρέθηκe στην κατοχή του χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ - Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας και 1.514 δολάρια ΗΠΑ. Παράλληλα, είχε στην κατοχή του άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, καθώς και δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει.

Σύμφωνα με το συνήγορο του κ. Φιλιππίδη, Αθανάσιο Βαρλάμη ο ανακριτής της υπόθεσης είχε ενημερωθεί πως ο πρώην διοικητής του ΤΤ θα εμφανιζόταν τη Δευτέρα. Μάλιστα ο κ. Φιλιππίδης έδειξε στις τουρκικές αρχές το σχετικό εισιτήριο προκειμένου να αποδείξει πως είχε δρομολογηθεί η επιστροφή του και δεν είχε πρόθεση να διαφύγει.

Εως τώρα έχουν εκτελεστεί πέντε από τα επτά εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση. Το πόρισμα- καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθορας, Πόπης Παπανδρέου, αποτέλεσε βάση για τα εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα.

Φιλιππίδης: Δεν κρυβόμουν

«Είμαι από την πρώτη στιγμή στην Κωνσταντινούπολη, ποτέ δεν είπα πως βρισκόμουν στις ΗΠΑ. Είχα ενημερώσει τον ανακριτή μέσω του δικηγόρου μου ότι θα επιστρέψω τη Δευτέρα το βράδυ. Για κάποιο λόγο όμως αποφάσισαν να με συλλάβουν», είπε ο κ. Φιλιππίδης μιλώντας στον Real FM.

Σε ερώτηση για τις αναφορές του σε επαγγελματικό ταξίδι στις ΗΠΑ, ο ίδιος τόνισε ότι ποτέ δεν δήλωσε κάτι τέτοιο και πως οι δημοσιογράφοι υπέθεταν πως βρίσκεται εκεί καθώς είναι γνωστό ότι συχνά ταξιδεύει με το συγκεκριμένο προορισμό για δουλειές.

«Είμαι στην Τουρκία από την αρχή. Θα συνέχιζα στο Ντουμπάι και τη Μανίλα, αλλά έπειτα από τα γεγονότα ακύρωσα το υπόλοιπο ταξίδι μου. Θα τελείωνα τα ραντεβού μου τη Δευτέρα και θα επέστρεφα στην Αθήνα, πρόσθεσε ο κ. Φιλιππίδης.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρυφτεί. «Ηταν πολύ εύκολο να με εντοπίσουν. Μένω από την αρχή στο ίδιο ξενοδοχείο, το δωμάτιο είναι κλεισμένο στο όνομά μου, πληρώνω με την πιστωτική μου κάρτα και χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο. Με όλα αυτά ήταν εύκολο να με βρουν οι τουρκικές αρχές. Ηρθαν στο δωμάτιό μου και μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας, που δεν θέλησε να σχολιάσει το εισαγγελικό πόρισμα. «Θα έρθω και θα δώσω εξηγήσεις», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ