Η Sony ετοιμάζει smartphone με λειτουργικό Windows -Τι αποκάλυψε εκπρόσωπος της εταιρείας - iefimerida.gr

Η Sony ετοιμάζει smartphone με λειτουργικό Windows -Τι αποκάλυψε εκπρόσωπος της εταιρείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Windows εισβάλλουν στη Sony. Δεν πρόκειται για... βίαιη κατάληψη ή κάποια επιθετική αγορά, αλλά σύμπραξη των δύο εταιριών για τη δημιουργία ενός νέου smartphone.

Ο Πιέρ Περόν, ιθύνων του ευρωπαϊκού τμήματος κινητών συσκευών της Sony, επιβεβαίωσε πριν από λίγο στο site τεχνολογίας TechRadar, ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την Microsoft προκειμένου να εξοπλίσει μελλοντικά μοντέλα smartphone με το λειτουργικό της, Windows.

Η λογική της εταιρείας, όπως το μετέφερε με τις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Sony είναι ότι δεν επιθυμεί να γίνει «κατασκευαστής smartphone που θα περιορίζονται σε ένα λειτουργικό».

Σε αντίθεση με την Google, που δεν απαιτεί πληρωμή χρήσης του -εν μέρει- open source λειτουργικού της Android, η Microsoft χρεώνει με τέλη χρήσης, τις κατασκευάστριες εταιρείες που χρησιμοποιούν τα Windows στις συσκευές τους.

Οπως αναφέρει ο Περόν, η χρήση ποικίλων λειτουργικών στις smartphone συσκευές της, θα είναι μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση για την Sony. «Απολαμβάνουμε τη μακρόχρονη συνεργασία μας με την Google, όμως την ίδια καλή σχέση που έχει η Sony μαζί της, τη διατηρεί και με άλλες εταιρείες που είναι άμεσοι ανταγωνιστές μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Sony smartphones windows
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ