BBC: «Βόμβα» χημικών στη θάλασσα δυτικά της Κρήτης ετοιμάζει η Συρία [εικόνα] - iefimerida.gr

BBC: «Βόμβα» χημικών στη θάλασσα δυτικά της Κρήτης ετοιμάζει η Συρία [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί στην Κρήτη μετά την είδηση που μετέδωσε από το BBC στις 7 Ιανουαρίου και αναφέρει ότι η Συρία σκοπεύει να καταστρέψει επικίνδυνα χημικά όπλα σε διεθνή ύδατα, δυτικά των Χανίων.

Συγκεκριμένα, το BBC ανέφερε ότι το πλοίο «Ark Futura» συνοδευόμενο από Ρωσικά και Κινεζικά πολεμικά πλοία απέπλευσε από το λιμάνι της Λατάκιας στη Συρία με προορισμό λιμάνι της νότιας Ιταλίας που δεν έχει ακόμα κατονομαστεί. Εκει τα επικίνδυνα χημικά θα φορτωθούν στο αμερικανικό φορτηγό πλοίο MV Cape Ray, για να καταστραφούν με τη μέθοδο της υδρόλυσης σε διεθνή θαλάσσια ύδατα, ενώ τα λιγότερο τοξικά χημικά θα μεταφερθούν σε ειδικές μονάδες από νορβηγικά και δανέζικα πλοία.

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» στην οποία μίλησε σχετικά και ο καθηγητής Επεξεργασίας και Διάθεσης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Γιδαράκος κάνοντας λόγο για μεγάλο κίνδυνο: «Διαφωνώ κάθετα μ' αυτήν τη μέθοδο (της υδρόλυσης), γιατί τα χημικά αυτά είναι σοβαρά μείγματα επικίνδυνων και τοξικών ουσιών που δεν είναι σε θέση να αδρανοποιηθούν μόνο με τη χρήση αυτής της μεθόδου. Πόσο δε μάλλον να αδρανοποιηθούν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορέσουν να τα ρίξουν στη θάλασσα και να μην καταστρέψουν τους ζώντες οργανισμούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη Συρία BBC χημικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ