Το Peugeot 308 αποκτά και έκδοση στέισον με τεράστιο πορτμπαγκάζ - iefimerida.gr

Το Peugeot 308 αποκτά και έκδοση στέισον με τεράστιο πορτμπαγκάζ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την παρουσίαση του 308 SW –η επίσημη πρεμιέρα του θα γίνει στις αρχές Μαρτίου στη Γενεύη- δημιουργείται μια υπο-κατηγορία στέισον στη μικρή-μεσαία κατηγορία με τεράστιους χώρους φόρτωσης.

Στην οποία ανήκουν τα Honda Civic Tourer και το Skoda Octavia Combi και βέβαια πλέον και το 308, που σε σχέση με το πεντάθυρο μοντέλο έχει μεγαλώσει σχεδόν κατά 33 εκατοστά, φτάνοντας τα 4,26 μέτρα και έχει ένα χώρο αποσκευών που χωρά ούτε λίγο ούτε πολύ 610 λίτρα, + 140 σε σχέση με το πεντάθυρο.Ακριβώς όπως και το τελευταίο έτσι και το SW βασίζεται στο μεταβλητό πλαίσιο EMP2, με αποτέλεσμα να είναι κι αυτό 140 κιλά πιο ελαφρύ σε σχέση με τον προκάτοχό του. Κοινά είναι βέβαια και τα μηχανικά μέρη, ενώ η έκδοση που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η BlueHDi με εκπομπές CO2 μόλις 85 γραμμαρίων.

Το πότε θα αρχίσει η διάθεση του νέου 308 συνολικά στην Ελλάδα έχει άμεση σχέση με την αντιπροσώπευση της μάρκας στη χώρα μας, που πλέον έχει περάσει στον όμιλο Συγγελίδη, ο οποίος εκπροσωπεί εδώ και πολλά χρόνια την άλλη μάρκα του ομίλου PSA, τη Citroen, καθώς και τις Jeep-Lancia. Παράλληλα δραστηριοποιείται και στη λιανική πώληση με μάρκες όπως η Fiat, η Alfa Romeo, η Abarth κ.λπ., ενώ λογικά το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ