Η Μέριλ Στριπ ξεσπαθώνει κατά του δημιουργού του Μίκι Μάους: «Σεξιστής ο Ουολτ Ντίσνεϊ» - iefimerida.gr

Η Μέριλ Στριπ ξεσπαθώνει κατά του δημιουργού του Μίκι Μάους: «Σεξιστής ο Ουολτ Ντίσνεϊ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μέριλ Στριπ σοκάρει μονάχα με την ερμηνεία της. Με την καλή έννοια. Χθες ωστόσο η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός άφησε άναυδους τους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια δείπνου του National Board of Review προς τιμήν της ηθοποιού Έμα Τόμσον.

Η διάσημη ηθοποιός δε δίστασε να στρέψει τα πυρά της στον θρυλικό ιδρυτή της Disney, Ουολτ Ντίσνεϊ κατηγορώντας τον για αδιαλλαξία αναφορικά με τα φύλα και ότι υπήρξε μέλος αντισημιτικού lobby.

Η Στριπ, ίσως η πιο λατρεμένη και αξιοσέβαστη ηθοποιός του Χόλιγουντ, έσπευσε και διάβασε μια επιστολή του Ντίσνεϊ, στην οποία, σύμφωνα με την Guardian, ο δημιουργός του Μίκι Μάους ανέφερε ότι «οι γυναίκες δεν κάνουν τη δημιουργική δουλειά που σχετίζεται με την προετοιμασία των καρτούν για τη μεγάλη οθόνη, καθώς αυτή είναι μία δουλειά που πραγματοποιείται εξολοκλήρου από νεαρούς άνδρες».

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε δήλωση του συνεργάτη του Ντίσνεϊ, Ουόλτερ Κίμπαλ, σύμφωνα με την οποία το αφεντικό του «δεν εμπιστευόταν τις γυναίκες και τις γάτες».

«Φαίνεται ότι ο Ντίσνεϊ δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα τις γυναίκες» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέριλ Στριπ Ουολτ Ντίσνεϊ Έμα Τόμσον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ