Ο Ξηρός πρέπει να... επιστρέψει την Πέμπτη στη φυλακή - Τι γράφει το έγγραφο της άδειας - iefimerida.gr

Ο Ξηρός πρέπει να... επιστρέψει την Πέμπτη στη φυλακή - Τι γράφει το έγγραφο της άδειας

Ψάχνουν τον Ξηρό σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Τον κρύβουν παλιά μέλη της 17Ν-Ολο το έ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός από τους πιο «διάσημους» καταδικασμένους της χώρας, τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος είναι άφαντος εδώ και τρεις ημέρες.Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς εκτιμούν πως ο εκτελεστής της 17Ν δεν έχει βρει καταφύγιο στην επαρχία αλλά σε μια από τις δύο μεγάλες πόλεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το «Εθνος», ΕΛ.ΑΣ. και αντιτρομοκρατική δεν αποκλείουν ο Χριστόδουλος Ξηρός να φιλοξενείται από παλιά μέλη της οργάνωσης το οποία παραμένουν ελεύθερα, καθώς δεν στοιχειοθετήκαν ποτέ κατηγορίες εις βάρος τους.

Βαρύτητα στα τηλεφωνήματα

Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν οι επιτελείς στα τελευταία τηλεφωνήματα που πραγματοποίησε ο καταζητούμενος λίγο πριν αποδράσει ελπίζοντας που θα βρουν χρήσιμα στοιχεία για το που κρύβεται.

Τι γράφει το χαρτί της άδειάς του

Πέντε ημέρες άδεια συν δύο για οδοιπορικά ήταν η άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ ο καταζητούμενος πρέπει να επιστρέψει αύριο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το έγγραφο της άδειας, που παρουσιάζει το newsit, ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη πήρε την άδεια με πέντε όρους:

Α) Να εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Καλλικράτειας στη Χαλκιδική για να δηλώσει την άφιξή του
Β) Να μένει στο σπίτι των γονιών του και να μην απομακρυνθεί από το νομό καθ' όλη τη διάρκεια της άδειάς του
Γ) Να εμφανίζεται καθημερινά (υπογραμμισμένο στο έγγραφο) στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώνει την παρουσία του
Δ) Μπορούσε να επισκέπτεται το σπίτι της αδερφής του στη Θεσσαλονίκη
Ε) Να τον μεταφέρει στις φυλακές η αδερφή του, Κλειώ Ξηρού

Η επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού έπρεπε να γίνει στις 9 Ιανουαρίου, ενώ η άδειά του άρχισε την Πρωτοχρονιά, ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο πως θα παρουσιαστεί αύριο στην πύλη.

Ο Ξηρός πρέπει να... επιστρέψει την Πέμπτη στη φυλακή - Τι γράφει το έγγραφο της άδειας | iefimerida.gr 0

Μυστήριο με τον 20χρονο από το Μπαγκλαντές που βοήθησε τον Ξηρό να αποδράσει

Ο τελευταίος άνθρωπος που είχε δει τον Χριστόδουλο Ξηρό ήταν ένας 20χρονος από το Μπαγκλαντές πρώην συγκρατούμενος του Σάββα Ξηρού στις φυλακές Κορυδαλλού που όταν αποφυλακίστηκε τον έστειλε στους γονείς του στη Χαλκιδική κι από τότε μένει μαζί τους.

Μάλιστα ήταν το πρόσωπο που τον συνόδευσε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Καλλικράτειας για να δώσει το παρόν σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, στις 10:30 το πρωί της Κυριακής.

Οπως αναφέρει το newsirt οι Αρχές από την πλευρά τους πιστεύουν πως ο δραπέτης που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δεν κρύβεται σε κάποια πόλη της επαρχίας αλλά είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο πατέρας Τριαντάφυλλος Ξηρός είπε πως ο γιος του επέστρεψε σπίτι μετά το αστυνομικό τμήμα, χαιρέτισε τη μητέρα του και είπε πως πάει μια βόλτα στη θάλασσα. Από τότε δεν τον ξαναείδε.

Σύμφωνα πάντα με τον πατέρα του Χριστόδουλου Ξηρού, μόνο κατά την πρώτη άδεια ο γιος ήταν σε κατ΄ οίκον περιορισμό με αστυνομικούς να βρίσκονται έξω από το σπίτι. Τις άλλες φορές ήταν απόλυτα ελεύθερος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ