Τσίπρας, Κουβέλης και Καμμένος γύρισαν την πλάτη στην τελετή ανάληψης της προεδρίας - iefimerida.gr

Τσίπρας, Κουβέλης και Καμμένος γύρισαν την πλάτη στην τελετή ανάληψης της προεδρίας

Τσίπρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν θα είναι παρόντες στην επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Μέγαρο Μουσικής. Πρόκειται για τους Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ και Πάνου Καμμένου των ΑΝΕΛ.Από την πλευρά του ο κ.Τσίπρας ύστερα από συζητήσεις που έγιναν σε συσκέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε ότι η απουσία του από την σημερινή εκδήλωση είναι μια πολιτική απόφαση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνολική ατζέντα της ελληνικής προεδρίας δεν ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της περιόδου που διέρχεται τόσο η χώρα μας όσο και η ΕΕ. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναδείξει τα προβλήματα της ανεργίας, της ανάπτυξης, της δημοκρατίας κ.ά., με στόχο να τεθούν οι βάσεις για μια νέα αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση για την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τις ευθύνες της τρόικας για την πολιτική που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία.

Απών από την επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Μέγαρο Μουσικής, θα είναι, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Αττικής, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, όπως ανακοίνωσε το κόμμα, θα στείλει όμως τον Δημήτρη Χατζησωκράτη να εκπροσωπήσει το κόμμα.

Και ο Πάνος Καμμένος των ΑΝΕΛ με ανακοίνωση του έκανε γνωστό πως δεν θα βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής, αφού θα βρίσκεται στο Λονδίνο για να συναντηθεί με τον ευρωβουλευτή και αρχηγό του κόμματος της Ανεξαρτησίας Νάιτζελ Φάρατζ

«Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, με επικεφαλής τον κ. Μπαρόζο, ήλθαν στην Αθήνα και είδαν τους άδειους δρόμους, διότι η κυβέρνηση της τρόικας απαγόρευσε στους Έλληνες πολίτες να διαδηλώσουν και να δείξουν την εξαθλίωσή τους από την πολιτική των τοκογλύφων δανειστών» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας.

«Έκρυψαν τους άστεγους, έκρυψαν τους άνεργους, έκρυψαν τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν φάρμακα. Δεν μπορούν να κρύψουν πόσο αποτυχημένη είναι η πολιτική που εφαρμόζουν στην Ελλάδα, βάσει σχεδίου, προκειμένου να αρπάξουν τις περιουσίες των πολιτών και τον πλούτο της χώρας μας. Είναι υπόλογοι.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, δεν θα παραβρεθεί στην Επίσημη Τελετή Έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 μεταβαίνει στο Λονδίνο όπου θα συναντηθεί με τον Βρετανό ευρωβουλευτή και αρχηγό του κόμματος της Ανεξαρτησίας Νάιτζελ Φάρατζ, για να συζητήσουν το θέμα των ευρωεκλογών.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιστρέφει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου 2014» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ