Πόλεμος για τα ξεχασμένα «ψιλά» των αεροδρομίων- Μέχρι και 500.000 δολάρια αφήνουν πίσω τους οι επιβάτες - iefimerida.gr

Πόλεμος για τα ξεχασμένα «ψιλά» των αεροδρομίων- Μέχρι και 500.000 δολάρια αφήνουν πίσω τους οι επιβάτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υπεύθυνοι ασφάλειας των αεροδρομίων στις ΗΠΑ μαζεύουν τα χρήματα που οι βιαστικοί επιβάτες εγκαταλείπουν στο security checkpoints, και τα βρίσκουν περίπου $500.000 – μάλιστα το ποσό αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο.

Μέχρι πρόσφατα τα χρήματα αυτά αποδίδονταν στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) και εκείνη τα αντιμετώπιζε ως έσοδά της. Όχι για πολύ ακόμα.

Πριν από λίγες μέρες η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νόμο -με το όνομα TSA Loose Change Act- ο οποίος προβλέπει πως όλα αυτά τα χρήματα θα αποδίδονται στο εξής σε οργανώσεις και υπηρεσίες υποστήριξης στρατιωτικών και βετεράνων με τη μορφή υποδομών στα αεροδρόμια για την ξεκούραση εκείνων και των οικογενειών τους.

Φυσικά, η TSA ήθελε, σύμφωνα με το fortunegreece, να κρατήσει για λογαριασμό της. Αρκετοί άλλοι πίεσαν προς την κατεύθυνση να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών για όλους τους επιβάτες, αλλά αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω αφού «αντίπαλος» ήταν οι βετεράνοι πολεμιστές.

Πιο «γαλαντόμοι» επιβάτες ήταν εκείνοι που πέρασαν από το Μαϊάμι, άφησαν πίσω τους σχεδόν $40.000, ενώ σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο το ποσό ήταν από περίπου $21.000.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ