Θερμοκρασίες Ανταρκτικής στις ΗΠΑ -Στους -50 ο υδράργυρος - iefimerida.gr

Θερμοκρασίες Ανταρκτικής στις ΗΠΑ -Στους -50 ο υδράργυρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται αντιμέτωποι πάνω από 140 εκατ. πολίτες στις ΗΠΑ οι οποίες πλήττονται από το κύμα πολικού ψύχους που έχει εισβάλει στη χώρα. Η θερμοκρασία έχει αγγίξει ακόμη και τους 50 βαθμούς υπό το μηδέν με αποτέλεσμα να έχον παραλύσει τα πάντα.

Αυτοκίνητα παγώνουν καταμεσής των δρόμων, χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, τα σχολεία σε Σικάγο, Μινεσότα, Γουισκόνσιν, Ιλινόις, Ιντιάνα και Αϊόβα είναι κλειστά.Μάλιστα, ο δήμαρχος στην Ιντιανάπολη, Γκρεγκ Μπάλαρντ, απαγόρευσε τις μετακινήσεις, εκτός αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη, χαρακτηρίζοντας τις παράνομες. «Δεν πρόκειται για κύμα χιονόπτωσης αλλά για κύμα ψύχους και αυτό είναι που μας τρομάζει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τους κινδύνους από τις πολικές θερμοκρασίες και συστήνουν να μην πραγματοποιούνται άσκοπες μετακινήσεις, ενώ και ο Ερυθρός Σταυρός από την πλευρά του εξέδωσε οδηγίες σε περίπτωση μετακινήσεων.

Περισσότερο, από την κακοκαιρία πλήττοναι οι μεσοδυτικές πολιτείες οι οποίες και αναμένεται να παραμείνουν υπό κλοιό ψύχους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη. Οι μετεωρολόγοι, ωστόσο, προβλέπου ότι το κύμα ψύχους θα πλήξει και τις ανατολικές πολιτείες, ενδεχομένως και τις νότιες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ