Γουόρεν Μπάφετ: Αν στην Ελλάδα τύπωναν δραχμές δεν θα είχαν χρέος [βίντεο] - iefimerida.gr

Γουόρεν Μπάφετ: Αν στην Ελλάδα τύπωναν δραχμές δεν θα είχαν χρέος [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο αμερικανός επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ ανέλυσε το δημοσιονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στη χώρα μας.


«Η Ελλάδα έχασε τη δύναμή της, επειδή δεν μπορούσε να τυπώσει χρήματα. Αν οι Έλληνες τύπωναν δραχμές, θα είχαν, βέβαια, άλλα προβλήματα, αλλά δεν θα είχαν χρέος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να τυπώνουμε τα δικά μας χρήματα, αυτό είναι το κλειδί. Και οι 17 χώρες της Ευρωζώνης μπορούσαν παλιά να τυπώσουν χρήματα, αλλά τώρα έχουν παραδώσει στην Ε.Ε. αυτό τους το δικαίωμα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εμείς δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα, μπορούμε να τυπώνουμε, οπότε η πίστωση είναι καλό πράγμα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ποιός είναι ο Μπάφετ
Ο Μπάφετ είναι όχι μόνο ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη αλλά ο επιχειρηματίας με τα μεγαλύτερα κέρδη για το 2013- ανήλθαν σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Γουόρεν Μπάφετ , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "Berkshire Hathaway Inc» , μίας κλωστοϋφαντουργίας την οποία ο Μπάφετ εξαγόρασε το 1965 και βαθμιαία την μετέτρεψε σε έναν πολυσχιδή επενδυτικό κολοσσό, με πάνω από 50 θυγατρικές και χρηματιστηριακή αξία της τάξης των 180 δισ. δολαρίων, έχει την μαγική ιδιότητα ότι αγγίζει να γίνεται... χρυσός .

Η Berkshire Hathaway αποτελεί το προσωπικό του δημιούργημα και παράλληλα η απόδειξη γιατί ο ίδιος θεωρείται ως ο κορυφαίος επενδυτής της σύγχρονης εποχής. Η μετοχή της ίδιας της Berkshire που το 1970 άξιζε 42 δολάρια, τώρα διαπραγματεύεται γύρω στις... 100.000 δολάρια.

Ο Μπάφετ είναι, μεταξύ άλλων, και μεγαλομέτοχος στη McDonald's, το μενού της οποίας είναι το αγαπημένο του- το προτιμά και απ΄΄αυτά των πολυτελών εστιατορίων , της Gillette, η οποία τον προμηθεύει με ξυραφάκια και της See's, τα σοκολατάκια της οποίας δεν λείπουν ποτέ από το τραπεζάκι που έχει δίπλα από το κάθισμά του στο προσωπικό του τζετ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ