Φόβοι για νέο αλαλούμ στις εφορίες λόγω των αλλαγών στις φορολογικές διατάξεις - iefimerida.gr
 

Φόβοι για νέο αλαλούμ στις εφορίες λόγω των αλλαγών στις φορολογικές διατάξεις

Ταχύρυθμα σεμινάρια στους εφοριακους πραγματοποιεί το υπουργείο Οικονομικών, καθώς από τη 1η Ιανουαρίου έχουν έρθει τα πάνω κάτω στις φορολογικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα να... χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Αυτό που τρέμει το υπουργείο είναι το αλαλούμ και το μπάχαλο στις εφορίες στη μεταβατική περίοδο, ειδικά από τη στιγμή που απαιτείται η έκδοση δεκάδων εγκυκλιων και αποφάσεων για την ερμηνεία και εφαρμογή των νέων διατάξεων, ειδικά κατα τη διενέργεια των ελέγχων, όπου θα εφαρμόζονται και τα νέα, τσουχτερά πρόστιμα.

Γι' αυτόν άλλωστε το λόγο οι εφορίες υπολειτουργούν τη Πέμπτη και τη Παρασκευή, έτσι ώστε ομάδες εφοριακων να ενημερωθούν για τις αλλαγές, να λάβουν οδηγίες και να ενημερώσουν στη συνέχεια τους συναδέλφους τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των αγροτών, οι οποίοι υποχρεούνται να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων αλλά μόνο εάν ο τζίρος της προηγούμενης χρονιάς ξεπέρασε τις 10.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για τις τροποποιήσεις στην τήρηση φορολογικών στοιχείων και βιβλίων .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εφορίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ