Ο ποδηλατικός παράδεισος που μελετά το Λονδίνο – Το δίκτυο δρόμων μόνο για ποδηλάτες πάνω από τις γραμμές του τρένου [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο ποδηλατικός παράδεισος που μελετά το Λονδίνο – Το δίκτυο δρόμων μόνο για ποδηλάτες πάνω από τις γραμμές του τρένου [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από 14 θανάτους ποδηλατών στους δρόμους του Λονδίνου το 2013, ο Βρετανός αρχιτέκτονας Norman Foster παρουσίασε μια ευφάνταστη ιδέα που είναι συνώνυμη με τον ποδηλατικό παράδεισο.

Πρόκειται για το SkyCycle, ένα δίκτυο δρόμων για ποδηλάτες πάνω από τους σιδηρόδρομους της πόλης έκτασης 220 χιλιομέτρων.
Ο αερο-ποδηλατόδρομος που θα ακολουθεί τις διαδρομές των τρένων θα έχει πάνω από 200 σημεία εισόδου διάσπαρτα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και κάθε διαδρομή θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 12.000 ποδηλάτες ανά ώρα, μειώνοντας το χρόνο που θέλει κάποιος για να γυρίσει την πόλη μέχρι και μισή ώρα.

«Το SkyCycle αποτελεί την ιδανική λύση για την αποσυμφόρηση της πόλης καθώς και για την ασφαλεια των ποδηλατών» δήλωσε ο Φόστερ, ο οποίος είναι τακτικός ποδηλάτης.

Εάν το πρότζεκτ εγκριθεί, οι διαδρομές θα μπορέσουν να τεθούν σε εφαρμογή μέσα σε 20 χρόνια, προσφέροντας ανακούφιση σε ένα δίκτυο μεταφορών αρκετά φορτωμένο που αναμένεται να χειροτερέψει αφού ο πληθυσμός την επόμενη δεκαετία θα αυξηθεί σύμφωνα με τους ειδικούς κατά 12%.

Ο ποδηλατικός παράδεισος που μελετά το Λονδίνο – Το δίκτυο δρόμων μόνο για ποδηλάτες πάνω από τις γραμμές του τρένου [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ