Ανοίγουν τα στόματα για τις μίζες στα εξοπλιστικά -Μετά τον Κάντα σειρά παίρνει ο 83χρονος μεσάζων - iefimerida.gr

Ανοίγουν τα στόματα για τις μίζες στα εξοπλιστικά -Μετά τον Κάντα σειρά παίρνει ο 83χρονος μεσάζων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα στόματα για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών. Μετά τον Αντώνη Κάντα, στο προσκήνιο έρχεται ο 83χρονος επιχειρηματίας Πάνος Ευσταθίου τον οποίο έχει κατονομάσει στην απολογία του ο Κάντας ως το «πρόσωπο κλειδί» στις μίζες του προγράμματος προμήθειας των υποβρυχίων. Ο 83χρονος μεσάζων αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή την Πέμπτη και σύμφωνα με τον συνήγορό του, δηλώνει κι αυτός έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Όπως μετέδωσε το Μega, κατά την κατάθεσή του στον ανακριτή, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για το ρόλο του Ευσταθίου: «Αρχές του έτους 1999 ήρθε στο γραφείο μου ο Πάνος Ευσταθίου και μου ανέφερε για το πρόγραμμα προμήθειας των υποβρυχίων 214 και εκσυγχρονισμού των ήδη υπαρχόντων υποβρυχίων 209 από τη γερμανική κοινοπραξία FERROSTAAL. Μου είπε ότι ήδη το οπλικό σύστημα των υποβρυχίων είχε αποφασιστεί σε όλα τα επίπεδα, και για τους δύο τύπους, και με παρακάλεσε να προωθήσω το πρόγραμμα χωρίς καθυστέρηση και χωρίς καμία παρατήρηση. Μου είπε ότι για να το κάνω αυτό και να μην έχω καμία αντίρρηση και καθυστέρηση θα μου έδινε το μισό τοις εκατό του συνολικού ύψους των προγραμμάτων. Εγώ δέχθηκα και τελικά εισέπραξα γι' αυτό το πρόγραμμα της ΑΤLAS περίπου 500.000 - 600.000 ευρώ».

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Αντώνης Κάντας, ο 83χρονος μεσάζων τον δωροδόκησε προκειμένου να μην φέρει αντιρρήσεις και στην περίπτωση των αντιπυραυλικών Asrad, με συνολική μίζα 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

«Εκτός από τα υποβρύχια ο Ευσταθίου με πλησίασε και μου υποσχέθηκε προμήθεια ύψους περίπου 1% του κόστους του προγράμματος, που αφορούσε το σύστημα κατεύθυνσης και ελέγχου του αντιαεροπορικού βλήματος STINGER ASRAD που κατασκεύαζε η ATLAS. Συνολικά για υποβρύχια και ASRAD έλαβα περίπου 1,5 εκατ. ευρώ» είπε ο Κάντας για να συμπληρώσει στην κατάθεσή του: «Δεν έχω αποδείξεις ότι ο Ευσταθίου πλήρωσε παράνομες προμήθειες σε άλλα πρόσωπα εκτός από μένα αλλά έχω την αίσθηση ότι είχε μια πρόσβαση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού».

Πρόθυμος να μιλήσει για όλα όσα γνωρίζει -παρά την «αμνησία» που επικαλέστηκε ο συνήγορός του- εμφανίζεται και ο Δημήτρης Παπαχρήστος, ο έτερος επιχειρηματίας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τις μίζες, ο οποίος παραμένει ακόμα υπό κράτηση στην ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία του.

«Αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας πιστοποιούμενα από νοσοκομεία. Υπέστη μια καθολική αμνησία» υποστήριξε ο συνήγορός του, εκτιμώντας ωστόσο πως τελικά δεν είναι κάτι που θα δυσκολέψει τον πελάτη του να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ