Στα «χαρτιά» ο αντικαπνιστικός νόμος -Απρόθυμοι να τον εφαρμόσουν οι επιχειρηματίες, μετά τις γιορτές οι έλεγχοι - iefimerida.gr

Στα «χαρτιά» ο αντικαπνιστικός νόμος -Απρόθυμοι να τον εφαρμόσουν οι επιχειρηματίες, μετά τις γιορτές οι έλεγχοι

Στα «χαρτιά» ο αντικαπνιστικός νόμος -Απρόθυμοι να τον εφαρμόσουν οι επιχειρηματ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ατμόσφαιρα στις πόλεις μπορεί να είναι βαριά εξαιτίας των τζακιών, αλλά και μέσα στους κλειστούς χώρους δεν είναι καλύτερη. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τους χώρους διασκέδασης, καθώς ο αντικαπνιστικός νόμος παραμένει στα χαρτιά, με αποτέλεσμα και ο καπνός του τσιγάρου να δημιουργεί... αιθαλομίχλη μέσα σε αυτούς.

Επειτα από διαδοχικές αναβολές, το υπουργείο Υγείας δηλώνει έτοιμο να εφαρμόσει το νόμο έπειτα από τις γιορτές. Σύμφωνα με τη Ζέτα Μακρή, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, καθώς όπως τόνισε η εφαρμογή του νόμου είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

«Οι έλεγχοι θα είναι πιο συστηματικοί μετά από τις γιορτές. Με δεδομένο ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα ενταχθούν στην αστυνομία, θα αναλάβουν καθήκοντα άρα τα κλιμάκια θα είναι περισσότερα. Η χώρα θα πάψει να διασύρεται επειδή επιτρέπει το κάπνισμα», είπε η υφυπουργός Υγείας μιλώντας στο Mega.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι περισσότεροι επιχειρηματίες δηλώνουν απρόθυμοι να εφαρμόσουν το νόμο καθώς θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα έριχνε τη χαριστική βολή στα έσοδά τους εν μέσω κρίσης. Υπενθυμίζεται πάντως, πως οι πελάτες που καπνίζουν σε κλειστούς χώρους κινδυνεύουν με πρόστιμο 50-500 ευρώ, ενώ κάτι τέτοιο μπορεί να κοστίσει στους επιχειρηματίες από 500 έως και 10.000 ευρώ.

Πάντως, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης, έρευνα έχει δείξει πως το 75% των Ελλήνων, οι μισοί από τους οποίους είναι καπνιστές, δηλώνουν θυμωμένοι γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ