Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε η κορυφαία ρεπόρτερ της Ουκρανίας που ερευνά κυβερνητικά σκάνδαλα διαφθοράς [βίντεο] - iefimerida.gr

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε η κορυφαία ρεπόρτερ της Ουκρανίας που ερευνά κυβερνητικά σκάνδαλα διαφθοράς [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε τα ξημερώματα της Τετάρτης η γνωστή Ουκρανή δημοσιογράφος της εφημερίδας Ουκράινσκα Πράβντα, Τατιάνα Τσορνόβιλ. Η 34χρονη μητέρα δύο παιδιών, θεωρείται από τις κορυφαίες ρεπόρτερ στην χώρα, γνωστή για τις έρευνές της σχετικά με σκάνδαλα διαφθοράς κορυφαίων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας.

ίγο πριν την επίθεση είχε δημοσιεύσει άρθρο της για τις πηγές πλουτισμού του υπουργού Εσωτερικών, με αποτέλεσμα το πρωί της Τετάρτης να πραγματοποιηθεί διαδήλωση έξω από το υπουργείο του.Άγνωστοι την χτύπησαν με μανία στο πρόσωπο, αφού πρώτα ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ενώ λ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του euronews.com, πρόκειται για το τέταρτο στη σειρά και σοβαρότερο περιστατικό επίθεσης την τελευταία εβδομάδα σε πρόσωπα που ηγήθηκαν των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ουκρανία.

Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιακουκόβιτς καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε την διαλεύκανση της υπόθεσης.Ακτιβιστές καταγγέλουν ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ανήκει σε μέλος του κυβερνώντος κόμματος. Την ίδια στιγμή η

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ καταδίκασαν σήμερα την επίθεση που δέχτηκε η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, η οποία έχει επικρίνει ανοιχτά τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και το περιβάλλον του.

Κι ένας άλλος όμως φιλοευρωπαίος ακτιβιστής, ο Ντμίτρο Πίλιπετς, δέχτηκε επίθεση στο Χάρκοβο από άγνωστα άτομα που τον τραυμάτισαν με μαχαίρι.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο καταδίκασε τις επιθέσεις ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τα περιστατικά αυτά, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Λιθουανίας –της χώρας που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο–, ανέφερε ότι «πρέπει να σταματήσει ο εκφοβισμός και η βία σε βάρος των ακτιβιστών».

Από την πλευρά τους οι ουκρανικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει τις επιθέσεις αυτές «προβοκάτσια» που έχει ως στόχο να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο και τον γενικό εισαγγελέα Βίκτορ Πτσόνκα να ερευνήσουν την επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου.

Παρακολουθήστε το βίντεο ρεπορτάζ του euronews.com:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ